© RSCA | Lukaku bezorgde trainende voetballertjes op Neerpede de dag van hun leven

Revaliderende Lukaku brengt bezoek aan Neerpede

© Belga
06/11/2022

Rode Duivel Romelu Lukaku heeft deze week een bezoek gebracht aan Neerpede, het jeugd- en opleidingscentrum van de Brusselse voetbalploeg RSC Anderlecht waar hij zelf ook trainde, zo maakte de club zondag bekend op Twitter. Hij is in het land om te revalideren.

De Belgische topschutter aller tijden verblijft momenteel in België om in Antwerpen bij Lieven Maesschalck te revalideren. De 29-jarige Lukaku maakte pas vorige week zijn comeback bij het Italiaanse Inter nadat hij eind augustus was uitgevallen.

Tijdens een korte invalbeurt in de Champions League tegen Viktoria Pilsen (4-0) pikte 'Big Rom' meteen een doelpuntje mee. Vorige week zaterdag speelde de aanvaller ruim twintig minuten in het competitieduel tegen Sampdoria (3-0 winst). De Belgische topschutter aller tijden voelde toen echter opnieuw pijn in de hamstring van zijn linkerdij, waarna besloten werd om in België te revalideren. Inter bevestigde intussen dat hij voor de WK-start niet meer voor hen in actie komt.

De Rode Duivel heeft dus van zijn verblijf in België gebruik gemaakt om zijn voormalige jeugdacademie te bezoeken. Hij maakte er tijd vrij om de jonge spelertjes te begroeten. Zo ging de U8-ploeg na de training collectief op de foto met hun held.

Race tegen de klok

Het wordt een race tegen de klok om Lukaku klaar te stomen voor het WK. De eerste signalen blijken gunstig, maar veel matchritme heeft hij niet in de benen. Dit seizoen kwam Lukaku nog maar in vier Serie A-wedstrijden in actie. Verder speelde hij slechts zeven minuten in de Champions League.

De Rode Duivels rekenen meer dan ooit op een fitte topschutter (68 goals in 102 interlands) op het WK in Qatar. De Belgen spelen op 23 november hun eerste groepsmatch tegen Canada. Daarna volgen duels met Marokko (27 november) en vicewereldkampioen Kroatië (1 december).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie