Wat er op lange termijn met het Koning Boudewijnstadion moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

Rode Duivels kunnen nog zeker jaar terecht in Koning Boudewijnstadion

MD
© BRUZZ
28/05/2018

De Rode Duivels mogen nog zeker een jaar in het Koning Boudewijnstadion voetballen. De gemeenteraad van Brussel-Stad heeft het licht op groen gezet voor een nieuwe overeenkomst van één jaar met de Koninklijke Voetbalbond voor het gebruik van het stadion.

De verlenging van de overeenkomst kwam er na uitgebreide onderhandelingen tussen de Stad en de Belgische voetbalbond. Daarbij had schepen van Sport Alain Courtois (MR) de bond eerder al gewaarschuwd dat de Stad niet alleen de diverse kleine renovaties zou bekostigen.

Het was dan ook nog even onduidelijk of de Rode Duivels wel in Brussel zouden terechtkunnen voor de oefeninterlands tegen Portugal, Egypte en Costa Rica die afgewerkt worden voor het WK. Uiteindelijk werd voor die matchen wel een akkoord gevonden, en maandagavond zette de gemeenteraad het licht ook nog tot juni 2019 officieel op groen.

Neo

Op de vraag van gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA) waarom er gekozen werd voor een overeenkomst van slechts één jaar, antwoordde Courtois dat dat te maken heeft met de evolutie van het Heizelplateau. Daar moet op termijn met het Neo-project heel wat woningen, sportinfrastructuur en een groot winkelcentrum verrijzen.

“Niemand weet wat er exact gaat gebeuren op welk moment, dus heb ik gekozen voor een contractuele verbintenis van 1 jaar. Dat wordt wel stilzwijgend verlengd, als geen van de twee partijen bezwaar aantekent.”

alain_courtois_940_667px_c_kabinet_alain_courtois.jpg
© Kabinet Alain Courtois | Alain Courtois

Ook Memorial wil renovatie

Wat er op lange termijn met het Koning Boudewijnstadion moet gebeuren, is nog niet duidelijk. Nu het Eurostadion op Parking C er niet komt, gaan er steeds meer stemmen op om het Koning Boudewijnstadion te renoveren of volledig opnieuw te bouwen op dezelfde plaats. Ook de organisatoren van de Memorial Van Damme uitten onlangs die wens om zo de belangrijkste atletiekmeeting in Brussel te kunnen blijven organiseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport, KBVB, Koning Boudewijnstadion, Eurostadion, Rode Duivels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni