Red, de mascotte van de Rode Duivels voor het WK voetbal 2018 in Rusland

| Red, de mascotte van de Rode Duivels voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

De Rode Duivels spelen vandaag/maandag om 17 uur Belgische tijd hun WK-openingswedstrijd tegen Panama, op de eerste speeldag in groep G.

In het Fisht-stadion van Sotsji wacht een wedstrijd waarin niemand met minder dan een driepunter vrede zal nemen, al blijft het toch altijd afwachten, want uit de andere wedstrijden blijkt dat de marges op dit WK klein zijn.

In de basiself van bondscoach Roberto Martinez hoeven niet al te veel verrassingen verwacht te worden. Thomas Vermaelen is in Moskou gebleven om te revalideren, voor Vincent Kompany komt de wedstrijd nog te vroeg. Beide centrale verdedigers worden klaargestoomd voor het vervolg van de groepsfase - en dan vooral de tweede ronde.

Opstelling

Sinds zondag is het wel zeker dat Kompany sowieso bij de groep blijft, de zaterdag naar België teruggekeerde Laurent Ciman hoeft dus - zoals verwacht - geen retour richting Moskou te boeken. Centraal achterin is Dedryck Boyata meer dan waarschijnlijk de vervanger.

De verdediger van Celtic kreeg ook al in de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica de voorkeur op Leander Dendoncker. Hij krijgt naast zich de ervaring van Toby Alderweireld en recordinternational Jan Vertonghen. Thibaut Courtois staat in doel. Op het middenveld zal de bondscoach uitpakken met Axel Witsel, Kevin De Bruyne, en de wingbacks Thomas Meunier en Yannick Carrasco. Voorin spelen aanvoerder en man in vorm Eden Hazard, en Dries Mertens in steun van doelpuntenmachine Romelu Lukaku.

De wedstrijd tussen België en Panama wordt overigens een primeur, beide landen stonden nog nooit eerder tegenover elkaar.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Sporting Flagey, WK, WK Voetbal, Rode Duivels, Roberto Martinez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni