Rolstoeltennisser Gérard verovert zilver op WK dubbelspel

© Joachim Gérard via Facebook
| Joachim Gérard liep op jonge leeftijd polio op en raakte verlamd in zijn rechterbeen.

Joachim Gérard is er zondag samen met de Zweed Stefan Olsson niet in geslaagd het Masters dubbelspel voor rolstoeltennissers te winnen. In de finale van het officieuze WK verloor de Brusselaar van de Fransen Stéphane Houdet en Nicolas Peifer. Het werd 1-6, 6-4 en 7-6 (7/3).

Gérard en Olsson konden verschillende keren serveren voor de wedstrijd, en ze misten zelfs een kampioenschapsbal. Maar uiteindelijk trok het Franse duo aan het langste eind in de tiebreak van de derde set.

Het Belgisch-Zweedse duo eindigde in de groepsfase op de tweede plaats. Zaterdag waren ze in de halve finales met 6-2 en 6-0 te sterk voor de Argentijn Gustavo Fernandez en de Brit Gordon Reid.

Eerder dit seizoen wonnen Gérard en Olssen samen de British Open en bereikten ze de finale van Wimbledon. Gérard, geboren en getogen in Ukkel, schreef in 2015 de Masters op zijn naam in het enkelspel. In 2014 won hij met Houdet het dubbelspel van het officieuze WK.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?