Rolstoeltennisser Joachim Gérard grijpt naast finaleplaats op Australian Open

© Felix Goffin
| Joachim Gérard, het nummer vier van de wereld in het rolstoeltennis, strandde in de halve finales van de Australian Open tegen de Brit Gordon Reid (ITF-7).

Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de Australian Open. De Belg, nummer vier van de wereld, verloor in de halve finales van de Brit Gordon Reid (ITF 7) in twee sets: 6-4 en 7-5. De partij duurde 1 uur en 28 minuten.

Reid treft in de finale topreekshoofd Shingo Kunieda. De Japanner won al negen keer in Melbourne (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015 en 2018). Gérard is in Melbourne wel nog aan zet in het dubbelspel.

Samen met de Australiër Ben Weekes, die hij in het enkelspel in de kwartfinales klopte, kijkt hij de Franse topreekshoofden Stéphane Houdet en Nicolas Peifer in de ogen in de eerste ronde (halve finales).

Onze landgenoot, Paralympiër van het Jaar, was op de Australian Open in 2016 verliezend finalist tegen Gordon Reid. Vorig jaar won hij wel het dubbelspel in Melbourne aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson. In 2017 deed hij dat met Gordon Reid.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?