| Het team uit Sint-Pieters-Woluwe is de verrassende leider in de Belgische hockeycompetitie.

Royal Orée staat na drie speeldagen alleen aan kop

13/09/2021

Orée won op zondag met 2-1 van Daring. De Brusselaars profiteerden van de 4-3 nederlaag van Léopold op het veld van Braxgata en het 2-2 gelijkspel tussen Herakles en Racing. De 'remake' van de finale van vorig seizoen tussen Dragons en Waterloo Ducks eindigde op 0-0. Orée staat na drie speeldagen alleen aan de leiding in de Belgian Men Hockey League.

De drie Brusselse clubs, Orée, Léopold en Racing, wonnen hun eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen. Orée was de enige ploeg die hun goede vorm kon doortrekken. Het Léopold van Tom Boon werd met 4-3 verslagen in Boom. Loïck Luypaert scoorde een hattrick in de eerste helft. Racing leidde met 1-2 in Lier, maar net voor de rust maakte Braxgata de gelijkmaker.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Red Lions Nicolas De Kerpel en zijn teamgenoten hun eerste punt van het seizoen konden pakken. Orée, met John-John Dohmen, haalde de overwinning binnen in de laatste twee minuten door een strafcorner van Micael Domene.

In Brasschaat ontving titelverdediger Dragons de tweede van vorig seizoen, Waterloo Ducks. De Ducks kregen vijf strafcorners, maar konden geen enkele omzetten. Na 70 minuten spelen stond de 0-0 eindstand op het bord.

Gent speelde 3-3 gelijk tegen Beerschot en Leuven won nipt thuis met 4-3 tegen Antwerpen. In het klassement staat Orée met het maximum van de punten aan de leiding (9), gevolgd door Racing (7) en Leopold en Leuven (6). Gent staat vijfde met 5 punten, voor Dragons, Daring en Braxgata (4). Daarna komt Waterloo Ducks (2), gevolgd door Beerschot en Herakles die dit weekend hun eerste punt behaalden. Antwerp staat laatste met nul op negen.