RSC Anderlecht betaalt makelaars niet meer

© PhotoNews
Updated: 15-11-2018 - 13:06

Tot het einde van het onderzoek naar voetbalfraude zet RSC Anderlecht alle betalingen stop aan zijn makelaars. Hun commissies worden dikwijls in (maandelijkse) schijven gestort. Paars-wit wil zo voorkomen dat het nog geld zou geven aan fraudeurs.

Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen donderdag.

Begin deze week kregen zowat alle makelaars die spelers vertegenwoordigen bij Anderlecht een aangetekend schrijven. De brief, ondertekend door CEO Jo Van Biesbroeck en sportief directeur Luc Devroe, viel bij veel spelersmakelaars niet in goede aarde. Zij voelen zich nu het slachtoffer van de gearresteerde Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, die het spel oneerlijk speelden.

Wintermercato

Verschillende makelaars zijn woedend en dreigen met advocaten. Zij vinden dat de club de afspraken moet nakomen, zeker omdat het Propere Handen-onderzoek nog lang kan aanslepen.

Het is volgens de Mediahuis-kranten nu afwachten of dit invloed zal hebben op de wintermercato, waarin paars-wit versterking moet zoeken. Misnoegde makelaars zullen niet geneigd zijn om de club aan spelers te helpen, klinkt het.

'Negatieve perceptie'

Spelersmakelaar Alain De Nil, die onder meer Elias Cobbaut in zijn portefeuille heeft, bevestigt de aangetekende brief van RSCA. Maar dat dat invloed zal hebben op de mercato, relativeert hij. "Het is allemaal giswerk van de journalisten. Zo'n vaart zal het allemaal wel niet lopen", reageert De Nil bij BRUZZ.

"Ik denk ook niet dat spelersmakelaars advocaten in de hand zullen nemen. Men probeert een negatieve perceptie te creëren. Sommige makelaars zullen wat ongeruster zijn, maar we maken er ons echt niet zo druk in."

"Er zijn ook wel degelijk spelersmakelaars die goed werk leveren. Het moet gedaan zijn met het drama. Men scheert alle makelaars over dezelfde kam, maar op de 400 tussenpersonen die er in België zijn, worden er slechts drie of vier genoemd in het dossier."

Spelersmakelaars leiden ook een bedrijf en daar zijn kosten aan verbonden. Mijn wagen rijdt niet op water of op wind. We proberen onze job gewoon uit te oefenen. Het zal wel allemaal op zijn pootjes vallen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?