Kompany: ‘Makelaarschap moet internationaal transparanter worden’

© PhotoNews
| Vincent Kompany hoopt dat er internationaal snel meer transparantie komt over het makelaarschap en de lonen van spelers.

Rode Duivel en Brusselaar Vincent Kompany heeft zich uitgesproken over het lopende onderzoek naar matchfixing en financiële fraude in de Belgische voetbalwereld. “Het is te vroeg om over individuen te spreken, maar als je de voetbalsector een beetje kent, dan kan je niet verrast zijn.”

In een interview met VTM Nieuws is Rode Duivel Vincent Kompany dieper ingegaan op de operatie ‘Propere Handen’. Dat is de naam die het federaal parket heeft gegeven aan het grootschalige onderzoek dat het voert naar matchfixing en financieel gesjoemel in de Belgische voetbalwereld.

'Dit gebeurt als er veel geld in het spel is'

Kompany was naar eigen zeggen niet verbaasd toen hij het nieuws vernam. “Als je de voetbalsector een beetje kent, dan kan je niet verrast zijn. Er is een nauwe link tussen wat hier aan het licht komt en praktijken als mensenhandel, prostitutie en drugshandel. Dat gebeurt nu eenmaal als er veel geld in het spel is en verborgen transacties mogelijk zijn. Dat lokt zowel goede als slechte mensen.”

“Het is te vroeg om te oordelen over individuen en dat ga ik ook niet doen. Maar wat ik vooral niet begrijp is waarom het makelaarschap internationaal nog altijd niet transparanter is. Dat geldt ook voor de lonen van spelers. Daar wordt nu al volop over gespeculeerd. Maak dat gewoon openbaar. Er zijn weinig voetballers die daar problemen mee zullen hebben”, stelt Kompany voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?