Vincent Kompany.

| Vincent Kompany hoopt dat er internationaal snel meer transparantie komt over het makelaarschap en de lonen van spelers.

Kompany: ‘Makelaarschap moet internationaal transparanter worden’

GR
© BRUZZ
11/10/2018

Rode Duivel en Brusselaar Vincent Kompany heeft zich uitgesproken over het lopende onderzoek naar matchfixing en financiële fraude in de Belgische voetbalwereld. “Het is te vroeg om over individuen te spreken, maar als je de voetbalsector een beetje kent, dan kan je niet verrast zijn.”

In een interview met VTM Nieuws is Rode Duivel Vincent Kompany dieper ingegaan op de operatie ‘Propere Handen’. Dat is de naam die het federaal parket heeft gegeven aan het grootschalige onderzoek dat het voert naar matchfixing en financieel gesjoemel in de Belgische voetbalwereld.

'Dit gebeurt als er veel geld in het spel is'

Kompany was naar eigen zeggen niet verbaasd toen hij het nieuws vernam. “Als je de voetbalsector een beetje kent, dan kan je niet verrast zijn. Er is een nauwe link tussen wat hier aan het licht komt en praktijken als mensenhandel, prostitutie en drugshandel. Dat gebeurt nu eenmaal als er veel geld in het spel is en verborgen transacties mogelijk zijn. Dat lokt zowel goede als slechte mensen.”

“Het is te vroeg om te oordelen over individuen en dat ga ik ook niet doen. Maar wat ik vooral niet begrijp is waarom het makelaarschap internationaal nog altijd niet transparanter is. Dat geldt ook voor de lonen van spelers. Daar wordt nu al volop over gespeculeerd. Maak dat gewoon openbaar. Er zijn weinig voetballers die daar problemen mee zullen hebben”, stelt Kompany voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Justitie , Vincent Kompany , voetbalschandaal , makelaarschap

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni