RSC Anderlecht tegen Oost-Europese ploeg in Conference League

© PhotoNews
| Vincent Kompany op een training van RSC Anderlecht in Neerpede in juli 2020.

Na twee jaar zonder Europees voetbal keert RSC Anderlecht straks terug in de gloednieuwe Conference League, het derde niveau op het Europees voetbaltoneel. In de derde voorronde neemt paars-wit het op tegen de winnaar van het duel tussen het Roemeense Universitatea Craiova en het Albanese Laç.

Dat is het resultaat van de maandag uitgevoerde loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.

Voor Anderlecht wordt het dus een trip naar Oost-Europa. Universitatea Craiova is de nummer drie uit de Roemeense competitie van vorig seizoen. Het team telt met Vladimir Screciu (ex-Genk en Lommel) één oude bekende. De viervoudige Roemeense kampioen neemt het eerst in de tweede voorronde nog op tegen de nummer vier uit Albanië, KF Laç.

AA Gent ontmoet het Noorse Valerengen in de tweede voorronde. Nadien wacht het Letse Rigas FC of het Hongaarse Puskas Akademia in de derde voorronde. RFC is de Letse vicekampioen, Puskas Akademia de Hongaarse nummer twee van vorig seizoen. Bij de Hongaren speelt tegenwoordig de Nederlander Luciano Slagveer, ooit even actief bij Sporting Lokeren.

De derde voorronde in de Conference League wordt afgewerkt op 5 en 12 augustus. RSCA gaat eerst op verplaatsing, en eindigt let het thuisvoordeel. Het is nog niet duidelijk hoeveel fans er op 12 augustus in het Astridpark aanwezig mogen zijn. De winnaar van de derde voorronde van de Conference League speelt de play-offs (19 en 26 augustus) om toegang te krijgen tot de groepsfase.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?