© RSC Anderlecht | Vanaf september passeert de spelersbus langs de fanzone, zodat de supporters hen ruim voor de aftrap al naar de overwinning kunnen schreeuwen.

RSCA zet volop in op fanbeleving voor nieuw seizoen

Tim De Neve
© BRUZZ
03/08/2018

RSC Anderlecht neemt het komende zondag in zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op tegen KV Oostende, de ex-club van voorzitter Marc Coucke. En niet alleen dat maakt het tripje naar het Astridpark de moeite waard. Paars-wit doet sinds de komst van de nieuwe mecenas extra inspanningen om de supporters een leuke dag te bezorgen.

RSC Anderlecht kon zich geen betere competitiestart wensen. In de eerste match tegen KV Kortrijk zagen de supporters hun ploeg spelen zoals dat al lang niet meer gebeurd was: met fris, verzorgd en aanvallend voetbal. Dat de kern voornamelijk uit jonkies bestaat, kunnen ze in het Astridpark best wel smaken.

Na een traditioneel druk bijgewoonde Fan Day maken de paars-witte fans zich op voor het volgende snoepje op zondagnamiddag. Coucke beloofde aan het einde van vorig seizoen al meer beleving. De ticketprijzen kreeg hij niet omlaag, maar de supporters zouden wel meer waar krijgen voor hun geld. De voorzitter hield zich aan zijn woord.

20180803_AnderlechtSupporters_PhotoNews
© Gvg/Photo News | Met 1.000 extra plaatsen in het vak van de harde kern hoopt Anderlecht de sfeer in het stadion te verbeteren.

Fanzone

De grootste nieuwigheid in het Constant Vanden Stockstadion is de fanzone aan tribune 3. Daar kunnen de supporters al voor de wedstrijd helemaal in de juiste sfeer komen. Anderlecht laat er foodtrucks parkeren, een dj zorgt er voor de plaatjes en uiteraard kan je er terecht voor een frisse pint. Er wordt ook gratis wifi voorzien. En vanaf september zal de spelersbus er voor elke thuiswedstrijd passeren.

Ook aan mensen met kinderen is gedacht, want er wordt een familiezone ingericht met daarin heel wat animatie. Het familievak is dan weer uitgebreid. Tijdens de match wordt er overal extra catering voorzien. Gratis parkeren kan op de parking van Decathlon. Paars-wit regelt met shuttlebussen het transport naar het stadion.

Stadion is voortaan cashless

Coucke hoopt zo meer supporters aan te trekken en ze vooral langer in het Constant Vanden Stockstadion te houden. Dat brengt immers op. Cashless betalen werd geïntroduceerd voor versnaperingen en drank. Abonnementen en tickets kunnen online besteld worden. En om te voorkomen dat er lege zitjes zouden zijn is er ook een tweedehandsverkoop.

Achter het doel werden tenslotte nog 1.000 extra plaatsen in het sfeervak vrijgemaakt. Dat is vooral goed nieuws voor de jongere supporters, aangezien die plekjes iets minder duur zijn. RSCA rekent erop dat zij de ambiance ten goede zullen komen. Die abonnementen zijn intussen bijna allemaal de deur uit.

Voorzitter Marc Coucke en Luc Devroe, algemeen manager RSC Anderlecht
© PhotoNews | Voorzitter Marc Coucke en manager Luc Devroe kijken hun ex-club KV Oostende in de ogen.

KV Oostende

De aftrap in het Constant Vanden Stockstadion wordt zondag om 14u30 gegeven. De weerkaarten voorspellen een zonovergoten namiddag. Voor Coucke belooft het sowieso een warme namiddag te worden. De flamboyante zakenman legde de voorzittersjerp van KV Oostende neer voor die van Anderlecht.

In zijn spoor ruilden ook sportief Luc Devroe, videoanalist Rudy Fort, clubdokter Chris Goossens en spelers Knowledge Musona, Antonio Milic en Aristote Nkaka de kust in voor de hoofdstad. Bij KV Oostende groeit daardoor de afkeer voor hun voormalige voorzitter. "Ik weet nu al dat ik me niet echt zal amuseren", reageerde Coucke. Het zal de Anderlecht-supporters een worst wezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Economie, Marc Coucke, RSC Anderlecht, Constant Vanden Stockstadion, fanbeleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni