RWDM Girls lanceert 'mamaploeg'

RWDM start vanaf september met een voetbalteam, speciaal bedoeld voor moeders. Trainer Ramzi Bouhlel hoopt zo mama's te motiveren om te sporten. “Niet iedereen had vroeger de kans om te sporten, en die willen we nu bieden.”

Na damesvoetbalclub RWDM Girls introduceert de Molenbeekse club RWDM op 8 september haar nieuwe mamaploeg. Trainer Ramzi Bouhlel wil zo moeders voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is, de kans geven om laagdrempelig te sporten. “Veel moeders van onze jongere spelers hadden vroeger de kans niet om te sporten,” zegt Bouhlel.

“Daarom kwamen we op het idee om een ploeg specifiek voor mama’s op te richten. Omdat wij weten hoe lastig het voor hen is om tijd te nemen voor zichzelf, zijn de trainingen op zondag niet verplicht en hopen we op lange termijn zelfs kinderopvang te voorzien.”

Wekelijkse training

De trainingen gaan van start op 8 september, en zullen wekelijks op zondag plaatvinden. “We hebben momenteel een zestal inschrijvingen, maar binnenkort pakken we uit met de nieuwe ploeg. Na wat reclame hopen we ook moeders aan te spreken zonder kroost die al bij ons voetbalt.”

Mama’s die geïnteresseerd zijn kunnen Ramzi Bouhlel contacteren via rwdmgirls@gmail.com.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?