RWDM strikt Brusselse rechtsachter met pak 1B-ervaring

Tracy Mpati in de kleuren van Union (archiefbeeld).

RWDM heeft zich met de 28-jarige verdediger Tracy Mpati versterkt. De in Brussel geboren rechtsachter was na het failliet van Lokeren een vrije speler. Mpati neemt een pak ervaring in 1B mee naar het Edmond Machtensstadion, waar hij eerder al voor White Star uitkwam.

Mpati speelde tussen 2015 en 2017 voor Union en promoveerde met de Brusselse volksclub naar 1B. Toen l'USG op het einde van het seizoen 2016-2017 hoge ogen gooide in play-off 2, behoorde Mpati samen met Nicolas Rajsel tot de absolute uitblinkers. Zijn goede prestaties leverden hem een transfer naar toenmalig eersteklasser Sporting Lokeren op.

RWDM wordt de derde Brusselse club voor de rechtsachter. Mpati begon zijn profcarrière in 2011 bij White Star Brussels, waar hij al snel uitgroeide tot vaste waarde. In zijn eerste seizoen scoorde de Brusselaar meteen vier keer. Toen John Bico neerstreek in het Edmond Machtensstadion, verzeilde Mpati steeds vaker op de bank.

175 matchen in profvoetbal

Voor Lokeren, White Star (2011-2014), Racing Mechelen (2014-2015) en Union Sint-Gillis (2015-2017) speelde Mpati al 149 wedstrijden in 1B. Met Lokeren speelde hij er ook 25 op het hoogste niveau.

De Molenbekenaren zijn op zoek naar gerichte versterkingen om competitief te zijn bij hun terugkeer in het profvoetbal. RWDM komt volgend seizoen opnieuw uit in 1B. Volgens Thierry Dailly liggen er nog een vijftiental spelers onder contract.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?