| Jeugdspelers van RWDM.

RWDM-voorzitter Dailly plant huiswerkschool

ML
© BRUZZ
26/06/2018

RWDM-voorzitter Thierry Dailly opent in september in samenwerking met de ULB een huiswerkschool voor de jeugdspelers van de club: "Het is belangrijk om onze jeugd aan te moedigen om het ook op school goed te doen en daar ondersteuning bij te bieden."

In september opent Dailly een huiswerkschool om de jeugdspelers van de ploeg te ondersteunen met hun schoolwerk. Dat maakte hij maandag bekend op de persconferentie waar hij ook bekend maakte dat hij als onafhankelijk lid de lijst van burgemeester Françoise Schepmans (MR) zal duwen.

"Ik wou het twee jaar geleden al doen, maar toen stond de expertise nog niet op punt. Nu heb ik bekwame mensen rond mij die het project mee steunen," vertelt Dailly aan BRUZZ. De spelers kunnen na school terecht in de gebouwen van de RWDM Academy, om daar onder begeleiding hun huiswerk te maken. Dailly werkt voor het project samen met de ULB. Laatstejaarsstudenten van onder andere de richting leerkracht zullen mee instaan voor de begeleiding van de spelers

Dailly zegt dat er duidelijk nood is aan die steun. Hij merkt dat veel jongeren binnen de club het moeilijk hebben op school en na de training niet meer voldoende tijd hebben om voor school te werken. De huiswerkschool zal hen gratis en zonder verplichting hulp bieden. Ook zal de club rechtstreeks met de scholen overleggen om te kijken welke spelers de ondersteuning nodig hebben.

In eerste instantie kunnen alleen de spelers van de club terecht bij de huiswerkschool. Dailly wil het project, wanneer het op punt staat, wel uitbreiden voor alle jonge sportievelingen in Molenbeek.

Huiswerkschool bij RSCA

Een gelijkaardig initiatief werd jaren geleden al ingevoerd voor de jonge spelers bij RSCA. Daar mogen de jongeren enkel trainen wanneer hun schoolresultaten goed zijn. Indien dit niet het geval is, krijgen ze hulp in de huiswerkklassen voor de training.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni