Schaarbeek huldigt gloednieuwe dojo in

© Facebook Judo - Royal Crossing Club Schaerbeek

De gemeente Schaarbeek heeft een gloednieuwe dojo op de Helmetsesteenweg ingehuldigd. Met maar liefst 500 vierkante meter plaats om aan judo te doen, beschikt Judo Crossing voortaan over één van de grootste dojo's van het land.

“Toen onze club in 1970 werd opgericht, bevonden we ons nog in de buurt van het Liedtsplein en werd onze dojo als één van de kleinste clubs van het land beschouwd,” zegt Alain De Greef, voorzitter van de judoclub.

Maar daar kwam zopas verandering in, meldt gemeenteblad Schaarbeek Info. Voortaan behoren een tatami met twee competitievloeren, een opwarmingszaal, twee grote kleedkamers, een ontvangstruimte en een antidopinglokaal tot de infrastructuur van de club.

De nieuwe dojo wordt volledig gewijd aan de judosport. Judo Crossing, de club van Schaarbekenaar en Europees kampioen Toma Nikiforov, vindt er onderdak.

Het project werd gerealiseerd in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Helmet 2011-2014, waarbij ook enkele woningen aan de voorkant van het gebouw een opknapbeurt kregen. Die werken startten in 2015 en kostten ruim twee miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?