Selemani en Union kijken elkaar op 8 oktober in de ogen

© Photonews
| Faiz Selemani reageert ontgoocheld tijdens de match tegen Waasland-Beveren.

Faïz Selemani, die zijn contract bij de voetbalclub Union Saint-Gilloise liet ontinden om dringende redenen, eist een schadevergoeding van de Brusselaars. De Comorese international spande een rechtszaak aan. Die wordt op 8 oktober ingeleid door de arbeidsrechtbank in Brussel.

Selemani was vorig seizoen een van de smaakmakers bij Union. De rechterflankspeler gaf meermaals aan te willen vertrekken, maar bij gebrek aan aanbiedingen begon hij aan het seizoen bij l'USG. KV Kortrijk kwam nog op de proppen met een onrealistisch bod, waardoor onderhandelingen op clubniveau nooit echt van de grond komen.

Om alsnog een transfer af te dwingen had de sterkhouder eerst geblesseerd verstek gegeven. Nadien verscheen hij onaangekondigd op het oefencomplex. Union verbood de aanvaller om deel te nemen aan de trainingen van de A-kern, vroeg hem de gebruikelijke procedure te volgen en verwees hem na een incident met veiligheidsagenten naar de B-kern.

Schadeclaim tegen Union

Selemani zag daarin een dringende redenen om zijn contract, dat nog tot medio 2021 liep met optie op een extra jaar, te ontbinden. Als zelfverklaarde transfervrije speler tekende de Comorese international intussen al een driejarig contract bij KV Kortrijk, dat van Union een serieuze veeg uit de pan kreeg.

Selemani probeert de grote fout in hoofde van Union nu ook juridisch kracht bij te laten zetten door de arbeidsrechtbank in Brussel. Zijn advocaat eist ook een schadevergoeding.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?