Selemani's kort geding op 20 september

© Photonews
| Faïz Selemani pleegde mogelijk contractbreuk.

Het kort geding dat ex-Unionspeler Faïz Selemani aanspande tegen de KBVB komt voor op 20 september. Selemani verbrak in augustus eenzijdig zijn contract bij Union, nadat de Brusselse club hem naar de B-kern had gestuurd en security hem vervolgens de toegang had ontzegd bij een training van de eerste ploeg.

Voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg is maandag het kort geding ingeleid dat de speler heeft ingesteld tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De aanvaller van KV Kortrijk sleept de voetbalbond voor de rechter omdat die hem niet speelgerechtigd wil verklaren na zijn vermeende contractbreuk bij Union. Hij eist een dwangsom van 25.000 euro per dag en vraagt het recht om de hele competitie stil te leggen. Het kort geding wordt behandeld op 20 september.

Selemani verbrak in augustus eenzijdig zijn contract bij Union, nadat de Brusselse club hem naar de B-kern had gestuurd en security hem vervolgens de toegang had ontzegd bij een training van de eerste ploeg. Enkele dagen later viste KV Kortrijk Selemani op, zonder een transfersom te moeten betalen. Volgens Union had KV Kortrijk de speler ertoe aangezet om zijn verbintenis te verbreken, maar KVK ontkent dat en is van oordeel dat het een transfervrije speler kan aantrekken.

Alleen lijkt de voetbalbond die visie niet te delen. KV Kortrijk kreeg immers van de KBVB het bericht dat die Selemani niet speelgerechtigd zou maken. Alleen de Arbitragecommissie voor de Betaalde Sportbeoefenaar zou dat kunnen, aldus de KBVB.

Forfaitscores

De KBVB zou willen wachten tot de arbitragecommissie of de arbeidsrechtbank een beslissing heeft genomen over de rechtmatigheid van het eenzijdige ontslag van Selemani. Als dat niet het geval blijkt, maar Selemani toch wedstrijden voor KV Kortrijk speelt, kunnen de West-Vlamingen forfaitscores aangesmeerd krijgen. De advocaten van Selemani gingen daar niet mee akkoord, omdat die uitspraken nog lang op zich kunnen laten wachten en Selemani al die tijd technisch werkloos zou zijn, en hebben een kort geding ingesteld tegen de KBVB.

De speler eist ook nog een schadevergoeding van Union.

Ahannach nieuwe flankspeler

Naast de mogelijke schadevergoeding is er ook goed nieuws voor Union. De club kondigt de inkomende transfer van zusterclub Brighton and Hove Albion aan op de eigen website. Ahannach werd opgeleid bij het Nederlandse Almere City, dat hem in 2017 voor 600.000 euro aan Brighton and Hove Albion verkocht. De flankspeler kwam alleen in actie voor de U23 van de Engelse ploeg.

In het seizoen 2017/2018 werd hij een halfjaar verhuurd aan het Nederlandse Sparta, waarvoor hij een paar wedstrijden in de eredivisie uitkwam. Nu is hij dus in het Dudenpark beland, waar hij normaal een jaar zal blijven.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?