Sint-Antoniuskerk in Vorst wordt klimzaal

© Google Street View
| Sint-Antonius van Paduakerk in Laag-Vorst

Een deel van de Sint-Antoniuskerk in de Genuastraat - Laag-Vorst - krijgt binnenkort een andere functie. In de plaats komt een klimzaal. Dat meldt La Capitale. De kerk ligt er al jaren verlaten bij.

Muurklimmen in een kerk, binnenkort wordt dat mogelijk in Laag-Vorst. De Sint-Antonius van Paduakerk in de Genuastraat wordt namelijk gedeeltelijk omgevormd tot een heuse klimzaal.

Deze zomer is een vergunningsaanvraag ingediend en het dossier wordt momenteel door de gemeente bestudeerd. De projectleiders willen nog geen details kwijt zolang het administratieve gedeelte nog niet is afgerond. Gezien de hoogte van het gebouw zou in de hal - waar een klimzone met touwen en een boulderzaal op de planning staan - een muur van meer dan 20 meter kunnen worden opgetrokken, waarmee het de hoogste in het Brusselse gewest zou zijn.

"We hebben er bij de gemeente op aangedrongen dat het project het erfgoed en het historische karakter van de kerk zou respecteren en dat het voor iedereen beschikbaar zou zijn, met prijzen die toegankelijk zijn voor de buurt", zegt schepen van Stedenbouw Alain Mugabo (Ecolo) in La Capitale. "Het is een goede manier om kerken nieuw leven in te blazen", vindt hij. "Het is trouwens een probleem waarmee we de komende jaren steeds vaker mee geconfronteerd zullen worden".

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?