Speerwerpen keert in 2020 terug op Memorial Van Damme

Hoewel de Memorial Van Damme volgend jaar niet langer de finale van de Diamond League vormt, mogen de toeschouwers opnieuw aan een sterk programma verwachten. Onder meer de 100 en 400 meter staan in 2020 op het programma. Ook opvallend, het speerwerpen maakt zijn rentree in het Koning Boudewijnstadion.

Blikvangers op 4 september 2020 worden onder meer de 100 en de 400m bij de mannen, met op dat nummer een aantal Belgische publiekstrekkers zoals de broers Borlée en Jonathan Saccor. Ook het hoog- en polsstokspringen voor vrouwen (met Nafi Thiam?) zal ongetwijfeld hoge ogen gooien. Na een paar seizoenen afwezigheid keer het speerwerpen (bij de mannen) terug naar de Heizel.

"Met zo'n programma kunnen we in een olympisch jaar alleen maar tevreden zijn", reageert organisator Cédric Van Branteghem. "Daarnaast hebben we het speerwerpen sinds lang terug op ons programma, net als de 400m horden bij de mannen met het Noorse fenomeen Warholm. Die wordt getipt als de man die het wereldrecord van de legendarische Kevin Young kan verbeteren."

Drukke sportzomer

Met de 3.000m steeple bij de mannen houdt de Memorial Van Damme de traditie in ere. "En allicht voegen we nog een paar nummers toe, afhankelijk van wat op de Spelen in Tokio of het EK in Parijs gebeurt", aldus Van Branteghem.

De Memorial is volgend jaar de veertiende en laatste meeting van de Diamond League voor de finale in Zürich een week later. De editie van 2020 volgt op een drukke atletiekzomer, met onder vooral de Olympische Spelen in Tokio (24 juli - 9 augustus) en het EK atletiek in Parijs (25-30 augustus).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?