Memorial: 'Geen enkel probleem dat Zürich enige finale Diamond League wordt'

© Photonews

De organisatie van de Memorial Van Damme heeft er geen probleem mee dat Zürich de enige finale van de Diamond League wordt. Wel integendeel. Volgens meetingdirecteur Cédric Van Branteghem en zijn voorganger Wilfried Meert zal er nu een nog sterker deelnemersveld samengesteld kunnen worden.

"We zien dit helemaal niet als een probleem", zegt Van Branteghem. "We blijven een etappe in de Diamond League en zullen ons publiek zoals elk jaar de beste atleten en de prangendste duels kunnen aanbieden."

"Zürich gaat 28 in plaats van 16 disciplines moeten organiseren. Dat onder druk van de televisiezenders de finales bovendien voortaan in een tijdspanne van anderhalf uur afgehaspeld moeten worden, maakt het er niet eenvoudiger op", heeft Meert zijn bedenkingen bij het contradictorisch karakter van twee evoluties.

"Onze vrienden uit Zürich zullen hun uiterste best doen, maar ik ben er zeker van dat er in 2021 opnieuw veranderingen aangekondigd worden."

Deelnemers

Nu de Memorial geen finale meer is, komt er meer vrijheid om het deelnemersveld samen te stellen. "Dit jaar zijn de atleten hier omdat ze zich voor de finale plaatsen. Misschien deden ze dat in het begin van het seizoen en zijn ze nu niet meer in vorm. Ze komen naar hier om hun finalepremie op te pikken en gelijk hebben ze, want in de atletiek is er niet zoveel te verdienen."

"We hebben ook niet aangedrongen om een finale te mogen zijn, omdat we zo snel mogelijk de renovatie van het Koning Boudewijnstadion van start willen zien gaan."

Volgend jaar zal de meeting nog op de eerste vrijdag van september (04/09) plaatsvinden, een week voor de finale in Zürich. De datum voor 2021 hangt af van de verbouwingswerken.

"We zullen zien als het zover is. Voorlopig gaan we ervan uit dat de meeting ook in 2021 in Brussel zal plaatsvinden. Als we toch moeten uitwijken, dan zijn er verschillende opties (Villeneuve-d'Ascq, Amsterdam)."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?