Spelersmakelaar Henrotay in verdenking gesteld

© PhotoNews
| De hoofdzetel Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan de Houba-de Strooperlaan in Laken.

Spelersmakelaar Christophe Henrotay is door de Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld in het onderzoek naar onregelmatigheden bij voetbaltransfers, dat schrijft Het Nieuwsblad en is aan onze redactie bevestigd.

Speurders vielen de voorbije maanden onder meer binnen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en voetbalclubs Anderlecht en Standard in het onderzoek naar de bekende spelersmakelaar Christophe Henrotay. Die werd vorig jaar opgepakt in Monaco en kwam vrij na het betalen van een borgsom.

Onze redactie heeft vanmorgen de bevestiging gekregen dat Henrotay enkele weken geleden, in april, naar België is gekomen, waar hij door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise werd verhoord en nadien in verdenking werd gesteld. Het onderzoek spitst zich toe op de afhandeling van enkele transfers, die financieel niet correct zouden zijn verlopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?