| De Belgische fans maken zich opnieuw op voor een plezante voetbalavond.

'Sporting Flagey' volgt België-Japan op de voet

TDN
© BRUZZ
02/07/2018

De Rode Duivels kunnen zich straks plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Daarvoor moeten de nationale voetbalhelden wel voorbij de onvoorspelbare Japanners zien te geraken. Ook na een weekendje Couleur Café is 'Sporting Flagey' erbij, vanaf 19 uur live op BRUZZ Radio (98.8) en via Bruzz.be.

Dat de WK-wedstrijden van Eden Hazard en Kevin De Bruyne de emoties beroeren, hoeven we allicht niet meer te vertellen. De avonturen van onze Rode Duivels in Rusland zorgen voor massale volksverhuizingen naar het Spiegelplein in Jette, het Dumonplein in Woluwe of het Crossingstadion in Schaarbeek.

Het echte werk

De vorige wedstrijden waren echter slechts proevertjes. Nu begint het echte werk. Enkel een overwinning is goed genoeg in de achtste finales, de verliezer gaat meteen naar huis. Japan mag dan wel een haalbare tegenstander zijn, de spanning neemt enkel toe.

Onze reporters meten de stijgende WK-koorts op in Watermaal-Bosvoorde, Elsene en Sint-Joost-ten-Node. Hun blik is niet alleen op de wedstrijd, maar vooral op de supporterende Brusselaars zelf gericht. En uiteraard gaan we op zoek naar de Brusselse Japanners.

Gehaktballen en sushi

Terwijl de Rode Duivels om de knikkers spelen, speelt de luisteraar om de gratis gehaktballen van Balls & Glory. Onze radiohost Gunnar zoekt nog kandidaten voor vrijdag, wanneer Brazilië en België elkaar in de kwartfinales treffen. Want niemand die eraan twijfelt dat onze helden sushi zullen maken van Japan.

De WK-sfeer opsnuiven doe je dus bij BRUZZ. Stem dus vanaf een uur voor de wedstrijd (19 uur) je radio af op 98.8, of volg alles mét beeld op onze livestream op bruzz.be. Na de wedstrijd krijg je een matchverslag, de beste reacties en een uitgebreide fotoreeks vanuit heel Brussel voorgeschoteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Rode Duivels, wk 2018, Japan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni