20181121 Supporters Wit BRUZZ ACTUA 1638

| RSCA-supporters (archiefbeeld)

Zatermiddag hebben zo'n 25 Standard-hooligans, gemaskerd en gewapend met stokken, amok gemaakt in een feestzaal in Buizingen op een eetfestijn van RSC Anderlecht-supporters. Nadat het tot een confrontatie kwam tussen beide groepen werden ambulanciers van Brandweerzone Vlaams-Brabant West belaagd die tussenkwamen om een slachtoffer te verzorgen.

Toen de ambulanciers de lichtgewonde supporter van Anderlecht wilden verzorgen, richtten de heethoofden van Standard hun woede op hen. In een mededeling op Facebook veroordeelt de Brandweerzone Vlaams-Brabant West de aanval.

"Eén van onze ambulanceteams is deze middag in Buizingen aangevallen door een vijfentwintigtal gemaskerde mannen toen zij een slachtoffer van een vechtpartij verzorgden en klaarmaakten om naar het ziekenhuis over te brengen", klinkt het

"Onze mensen kwamen er heelhuids uit en zijn weggeraakt, de ambulance raakte beschadigd. Geweld tegen hulpverleners is onaanvaardbaar, wij veroordelen trouwens elke vorm van geweld tegen zowel orde- als hulpdiensten. We zullen ons als zone eerstdaags beraden over extra schikkingen en maatregelen om de veiligheid van ons personeel te verhogen."

De politie kwam ter plaatse en kon drie Standard-hooligans oppakken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, hooligans, RSCA, RSCAnderlecht, Standard, Buizingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni