De Anderlecht Supporters Association (ASA) wil trainer Hein Vanhaezebrouck binnenhalen bij RSCA. Vanhaezebrouck kondigde woensdagmiddag zijn ontslag aan bij AA Gent. Sinds het vertrek van coach René Weiler is Anderlecht naarstig op zoek naar een opvolger en de ogen zijn al langer op Vanhaezebrouck gericht als ideale man. “Nu moeten we ons met de supporters allemaal samen achter hem zetten.”

Nu Vanhaezebrouck effectief weer op de markt is, klinkt de oproep van de Anderlecht-supporters naar het bestuur in koor: “Haal Hein Vanhaezebrouck binnen.” ASA-secretaris Ivan Boelens is er zeker van dat die wens resoneert bij het gros van de supporters.

“Het is niet echt een verrassing dat Vanhaezebrouck stopt bij Gent, het is dus het moment om nu contact met hem te leggen bij Anderlecht,” aldus Boelens. “Zijn verleden bij Kortrijk en Gent is mooi, hij heeft daar steeds met weinig ‘middelen’ een mooie ploeg kunnen bouwen. Hij is capabel genoeg om ook bij Anderlecht iets op poten te zetten."

Ook naar de fans die het daar mogelijk niet mee eens zijn, doet Boelens een oproep. “Het is tijd om ons allemaal samen achter één nieuwe kandidaat-trainer te zetten. Geef Vanhaezebrouck de vólle steun van de supportersclub.”

Boelens beseft dat de benoeming van Vanhaezebrouck een kaakslag zou zijn voor interimtrainer Nicolás Frutos. “Hij heeft de stille ambitie om T1 te blijven, maar het is nog iets te vroeg voor hem. Als hij slim is, neemt hij zijn tijd en werkt hij verder in het kielzog van Vanhaezebrouck, om dan later opnieuw als hoofdtrainer naar voren te komen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni