Voetbal Ritterklub 2 BRUZZ 1519
© gratis

Supportersclub Rode Duivels speelt wedstrijd tegen vluchtelingen

© Belga
22/03/2018

1895 Belgian fanclub, de officiële supportersclub van de Rode Duivels, zal in aanloop naar de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië een wedstrijd spelen tegen een team bestaande uit erkende vluchtelingen. Dat laat de KBVB donderdag weten.

1895 Belgian fanclub heeft de traditie om voorafgaand aan een match van de nationale ploeg zelf een supporterswedstrijd te organiseren. Ook voor de partij tegen de Saoedi's is dat het geval. Op dinsdag 27 maart, de dag van de interland in Brussel, zal er om 14 uur een supporterswedstrijd doorgaan op de voetbalvelden van RSD Jette.

Deze keer nemen de supporters van de Rode Duivels het niet op tegen supporters van Saoedi-Arabië, maar zal de wedstrijd gespeeld worden tegen het OHL-Worldteam, een team bestaande uit erkende vluchtelingen.

Deze speciale supporterswedstrijd wil het integratieproject "Iedereen op het veld" in de kijker plaatsen. Dat project van de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Fedasil wil inzetten op de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via voetbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Rode Duivels, 1895 Belgian fanclub, integratie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie