Tandem Vanzeir-Nielsen doet Union dromen van bekerderby tegen Anderlecht

MV
02/02/2021
Updated: 03/02/2021 18.23u

In minuut 94 sleurde Casper Nielsen een tienkoppig Union over de streep in de bekermatch tegen Moeskroen. Het werd 2-1. Als Anderlecht morgen wint, volgt een bekerderby in het Dudenpark.

Zonder topschutter Dante Vanzeir, hij kreeg rust van trainer Mazzu, begon Union als beste aan de partij. Vooral Jordanov pompte de ene na de andere voorzet in de zestienmeter van de bezoekers uit Moeskroen.

Maar de partij moest het toch vooral hebben van de strijd op het middenveld. Moeskroen trok de loopgraven in en bouwde vooral een muur voor de eigen goal. Het was dan ook geen goed nieuws toen Bakic een afvallende bal uit het niets in één tijd voorbij doelman Moris knalde.

MAZZU_UNION

| Union-trainer Mazzu maakte zich vaak druk om het potige spel van Moeskroen.

Union moest achtervolgen, maar echte kansen kreeg het niet. Enkel Sigurdarsson dook eens goed op in het strafschopgebied, maar hij kraakte uiteindelijk zijn schot.

Scheids durft eerst niet en dan wel

In de tweede helft kroop Moeskroen nog meer in zijn egelstelling. Toen Labeu alleen op doel ging, stak Gueye daar een stokje voor met een gevaarlijke sliding. Scheidsrechter De Cremer durfde echter geen rood trekken, wat nochtans de enige juiste beslissing was.

TEUMA_BADIBANGA_USG_MOESKROEN

| Teuma vecht een duel uit met Badibanga van Moeskroen.

Het zat niet mee voor Union want enkele minuten later kreeg Mehlem wel rood na een stevig duel op de middenlijn. Union dus 0-1 achter en met een man minder. En jawel, deze keer was het eigenlijk niet meer dan geel waard.

L'USG bleef wel komen, maar de ingevallen Vanzeir kon zijn kopbal niet laag genoeg houden.

Lepe Teuma, doeltreffende Vanzeir

Het moest en zou toch van Vanzeir komen. Na een lepe en snel genomen vrije trap van Teuma ging Vanzeir alleen op doelman Gillekens af, de verdiende gelijkmaker hobbelde in doel. Moeskroen dacht te weinig aan aanvallen en kreeg dus waar het om vroeg, de 1-1.

En nog was het niet gedaan, Union speelde bevrijd. Nielsen omspeelde de doelman, maar zijn poging werd op de lijn nog gekeerd.

Uitstel van executie, want diep in de extra tijd was daar voor Moeskroen een dodelijke combinatie Vanzeir-Nielsen. Nielsen trapte in één tijd overhoeks binnen.

Knappe goal en Union op 2-1. Geen verlengingen, gewoon de beste ploeg die naar de volgende ronde gaat. En die is al volgende week. Als Anderlecht morgen ook wint, krijgen we een derby in het Dudenpark.