Test Aankoop wil strengere regels voor fitnessclubs

© magyarhirlup.hu

Test Aankoop wil dat strenger wordt opgetreden tegen fitnessclubs die hun klanten aan zich binden met oneerlijke contractclausules. De consumentenorganisatie zegt dat de klachten zich opstapelen.

Er bestaat een gedragscode voor de sector, maar volgens Test Aankoop zijn er te veel mazen in het net. Er zijn onder meer klachten over fitnessclus die een opzegging weigeren, onrechtmatig stilzwijgend het contract verlengen of de voorwaarden wijzigen.

Uit de analyse van een tiental contracten blijkt volgens Test Aankoop dat de aanbieders van fitnessabonnementen vaak mooie beloftes doen bij het afsluiten van een contract, maar dat de informatie onduidelijk is en dat tal van clausules problematisch blijven. Test Aankoop wil dan ook dat minister van Economie en Consumenten Nathalie Muylle (CD&V) strenger optreedt. Er zijn te weinig controles en te weinig sancties, vindt de consumentenorganisatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?