TreinTramBus en Test Aankoop eisen oplossing voor reizigers De Lijn

© PhotoNews
| De Lijn: halte onder het Noordstation.

TreinTramBus en Test Aankoop eisen dat reizigers van De Lijn toegang krijgen tot de premetro om het traject tussen Bockstael, het Weststation, Simonis en Rogier enerzijds en het Noordstation anderzijds af te leggen. Op die trajecten rijden voorlopig geen bussen meer van de MIVB en De Lijn.

Volgens reizigersorganisatie TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop heerst er chaos in het Noordstation. Bussen van de MIVB en De Lijn bedienen het Noordstation niet meer sinds vandaag. In de plaats daarvan rijden de bussen vandaag nog tot het Rogierplein, Simonis, het Weststation en Bockstael. Vanaf morgen zullen alle bussen van De Lijn tot het Rogierplein rijden.

"Intussen moeten reizigers die een abonnement hebben voor een bus tot Brussel-Noord extra betalen om de laatste kilometers met de MIVB af te leggen", luidt het verder. De twee organisaties eisen dat reizigers de premetro kunnen nemen met een vervoersbewijs op de trajecten waarop geen bussen meer rijden.

MIVB: 'Geen aanvraag gekregen'

"Wij hebben nog geen aanvraag van De Lijn gekregen", klinkt het bij de MIVB. "Als De Lijn met die vraag komt, zullen we dat onderzoeken."

Daarnaast eisen de twee belangenverenigingen dat de verschillende overheden een menswaardige oplossing zoeken voor de vluchtelingen en transmigranten die in het Noordstation verblijven. “Hoewel we begrip kunnen opbrengen voor de bezorgdheden van de chauffeurs, vragen we met aandrang dat er een transversale oplossing zou komen voor de schrijnende toestanden aan het Noordstation", zeggen beide organisaties, "zodat het station zijn kernfunctie van multimodaal knooppunt tussen trein, tram en bus kan terugkrijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?