| Padel, een mix van tennis en squash, behoort tot de snelstgroeiende sporten in ons land.

Thurn & Taxis vormt decor van eerste Brussels Padel Open

© Belga
02/12/2021

De eerste editie van de Brussels Padel Open brengt van 3 tot 8 mei 2022 de beste padelspelers ter wereld samen in het Thurn & Taxis Gare Maritime in Brussel. Dat heeft de organisatie donderdag gemeld. Het toernooi is een van de officiële etappes van het World Padel Tour World Championship.

"We hebben de ambitie om van de Brussels Padel Open een van de meest uitzonderlijke sportevenement van het land te maken en we rekenen op een tv-uitzending van de eindfasen in 70 landen", vertelt Vincent Laureyssens, voorzitter van het organisatiecomité van de Brussels Padel Open van de World Padel Tour.

"Ik nodig alle sportliefhebbers uit om aan het evenement deel te nemen en padel te proberen als zij dat nog niet hebben gedaan. Deze groeiende sport is toegankelijk voor iedereen en is zo leuk, dat iedereen het vandaag over padel heeft. Wij willen iedereen een positieve boodschap sturen, ondanks deze gezondheidscrisis, want we moeten blijven leven en wij zijn hier om dromen aan te brengen."

Het toernooi wordt voor het eerst in België en Noord- en Midden-Europa (met uitzondering van Zweden) georganiseerd.

De Brussels Padel Open kan als ambassadrice rekenen op Sabine Appelmans, ex-tennisspeelster en padelfan. Tickets zullen vanaf midden januari 2022 beschikbaar zijn voor World Padel Tour-ambassadeurs in clubs en daarna voor het grote publiek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni