| Tim Smolders (rechts) naast Alexander Blessin, die Karel Geeraerts dit seizoen opvolgde als hoofdcoach van Union Saint-Gilloise.

Assistent-coach Tim Smolders verlaat competitieleider Union om in de Duitse tweede klasse aan de slag te gaan als assistent van Karel Geraerts bij Schalke 04, zo maakte Union dinsdag bekend.

De 41-jarige Geraerts ondertekende maandag bij het team uit Gelsenkirchen een contract tot 30 juni 2025. Geraerts vertrok afgelopen zomer verrassend bij Union Saint-Gilloise, waar hij Smolders als assistent had. Jaren geleden waren beiden ploegmaats bij Club Brugge.

Met de Brusselse traditieclub greep Geraerts afgelopen seizoen maar net naast de titel en tekende hij ook voor een knap parcours in Europa (met een kwartfinale in de Europa League), maar desondanks werd de samenwerking stopgezet.

Schalke 04 in de gevarenzone

Bij Schalke 04 is Geraerts de opvolger van Thomas Reis. Die werd eind september ontslagen. Sindsdien nam Matthias Kreutzer ad interim de honneurs waar. Schalke 04 tuimelde vorig seizoen uit de Bundesliga en doet het nu ook in de tweede klasse niet goed. Na negen speeldagen staan Die Königsblauen met zeven punten op de zestiende plaats in de gevarenzone.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni