Hoofdtrainer Karel Geraerts na de door Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge verloren thuiswedstrijd van 4 juni 2023, waardoor het uiteindelijk slechts derde werd op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League

| Voormalig hoofdtrainer Karel Geraerts na de door Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge verloren thuiswedstrijd van 4 juni 2023, waardoor het uiteindelijk slechts derde werd op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League.

Karel Geraerts staat dicht bij een akkoord met Schalke 04 om er trainer te worden. Volgens de Duitse krant Bild zijn de gesprekken tussen de Limburgse coach en het bestuur van de tweedeklasser vergevorderd en is een deal quasi rond.

Volgende week zou de 41-jarige Geraerts in Gelsenkirchen worden voorgesteld. Hij zou dan debuteren na de interlandbreak met een verplaatsing naar Karlsruhe op 22 oktober.

Karel Geraerts vertrok deze zomer verrassend bij Union Sint-Gillis. Met de Brusselse traditieclub greep hij afgelopen seizoen maar net naast de titel en tekende hij ook voor een knap parcours in Europa (met een kwartfinale in de Europa League), maar desondanks werd de samenwerking stopgezet.

Schalke 04

Bij Schalke 04 moet de voormalige middenvelder de opvolger worden van Thomas Reis. Die werd eind september ontslagen. Sindsdien neemt Matthias Kreutzer ad interim de honneurs waar.

Schalke 04 tuimelde vorig seizoen uit de Bundesliga en doet het nu ook in de tweede klasse niet goed. Na acht speeldagen staan Die Königsblauen met 7 punten op de zestiende plaats in de gevarenzone.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni