Victor Boniface van Royale Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd van 6 mei 2023 tegen Club Brugge

| Victor Boniface tijdens de wedstrijd van 6 mei 2023 tegen Club Brugge.

Bevestigd: sterspeler Boniface van Union naar Leverkusen

MW
22/07/2023

Heel wat spelers van Union Saint-Gilloise trokken deze zomermercato de poorten van het Dudenpark achter zich dicht. Sterkhouders Teuma, Kandouss en Van der Heyden versierden al een transfer. En ook de boomlange targetspits Victor Boniface vertrekt nu naar Leverkusen, bevestigt Union.

De 22-jarige Boniface kwam dit seizoen over van het het Noorse FK Bodø/Glimt voor twee miljoen euro. En die centen rendeerden, want Boniface legde maar liefst 22 goals in het mandje en had met zijn assists een aandeel in 12 andere doelpunten. Onder meer in de Europa League tegen Leverkusen scoorde hij.

Dat levert de Nigeriaanse spits, dit seizoen ook genomineerd als speler van het jaar in de Jupiler Pro League, interesse op van het Duitse Bayer Leverkusen. Die club legt een absoluut recordbedrag voor een Unionspeler op tafel voor de transfer. Hoeveel, dat meldt Union niet, maar eerder was sprake van 20 miljoen euro, waar ook nog 7,5 miljoen aan bonussen kunnen bijkomen. Het zou daarmee één van de duurste transfers ooit uit de Jupiler Pro League worden.

De Duitse voetbalpers houdt het op een vast bedrag van 16 miljoen euro plus bonussen.

Leverkusen zegt dat ze Boniface al lang op de radar hadden. De club omschrijft de speler als een "zeer aanwezige, moeilijk te bespelen centrale aanvaller, die een uitdaging vormt voor elke verdediger."

Het vertrek van Boniface is het zoveelste in een lange rij, want naast trainer Karel Geraerts die vervangen werd door de Duitser Alexander Blessin, zochten ook zes spelers al andere oorden op. Dribbelkont Simon Adingra zag zijn huurperiode niet verlengd en keert terug naar Brighton. Jonge Duivel Yorbe Vertessen wordt terug verwacht in Eindhoven bij PSV.

Teddy Teuma verkaste na vier seizoenen bij Union begin deze maand naar stade Reims, waar hij zal aantreden in de Ligue 1. Met de transfer was een bedrag van 8 miljoen euro gemoeid.

Nauwelijks een week later volgde het nieuws dat ook Ismaël Kandouss elders zijn geluk zou beproeven. De Marokkaanse international gaat aan de slag bij KAA Gent. Union verzekerde zich wel al van een vervanger door de 25-jarige centrale verdediger Kevin Mac Allister aan te trekken. Die kwam over van Argentinos Juniors in zijn thuisland Argentinië.

siebe van der heyden

| Een vierende Siebe Van der Heyden vorig seizoen in de straten rond het Mariënstadion.

Derde vertrekker was Siebe Van der Heyden. De Pajotse chouchou van het Dudenpark, mét een verleden bij Anderlecht, boekte zichzelf een ticket naar de zon door een contract van vijf jaar te ondertekenen bij de Spaanse eersteklasser Mallorca. Gisteren raakte bekend dat de 22-jarige Nederlandse Marokkaan Oussama El Azzouzi zijn Italiaans mag gaan bijspijkeren bij gli Rossoblu in Bologna, dat uitkomt in de serie A.

De scoutingcel van Union heeft voor haar aanvallende compartiment deze zomer nog werk voor de boeg. Een vervanger voor Boniface hebben de Unionisten nog niet aangekondigd, maar met de miljoenen die hij opbrengt kunnen ze vermoedelijk wel een waardige opvolger aantrekken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni