Toptoernooi in Brussel moet enthousiasme voor padel aanwakkeren

padel.jpg
© WPT Circus Brussels Padel Open 2022
| Een simulatiebeeld van het Gare Maritime dat voor de gelegeneheid wordt omgetoverd tot de thuisbasis van het Circus Brussels Padel Open.
© WPT Circus Brussels Padel Open 2022
| Een simulatiebeeld van het Gare Maritime dat voor de gelegeneheid wordt omgetoverd tot de thuisbasis van het Circus Brussels Padel Open.

Woensdag begint in het Gare Maritime op de site van Thurn&Taxis in Brussel de eerste editie van de Brussels Padel Open. Nooit eerder werd een manche van de World Padel Tour in België georganiseerd. "Wij hopen via dit toernooi meer mensen warm te maken voor padel in België," verklaarde toernooiverantwoordelijke Vincent Laureyssens woensdag op een persmoment.

Padel is de laatste jaren in België aan een opmars bezig. Vandaag zijn er 330 clubs, 1.313 terreinen en ruim 22.000 spelers. "Padel is de vierde belangrijkste sport in onze regio geworden," onderstreepte Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen.

"Het werk van de federaties is heel belangrijk," vulde Laureyssens aan. "Ik bedank Tennis Vlaanderen en de AFT voor hun samenwerking in deze organisatie. Als we de komende twintig jaar grote kampioenen willen zien in België, dan is infrastructuur een noodzaak. Daarom zijn de federaties belangrijk. We kunnen niet slagen zonder hen."

Deze week verzamelt de wereldtop in het padel in Brussel. Voor het Belgische publiek een buitenkans om de sport op hoog niveau te leren kennen. "We verwachten de komende vijf dagen tussen 30.000 en 50.000 mensen. We hopen via dit toernooi mensen warm te maken voor padel in België en hopelijk vloeien daar toekomstige sterren uit voor de jaren die volgen. Hopelijk komt er een voor en een na," aldus Laureyssens.

De Brussels Padel Open eindigt zondag 8 mei.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?