© Photonews | Adrien Trebel ontpopte zich vorig seizoen tot de motor en de leider van dit RSC Anderlecht.

Trebel: 'Vanhaezebrouck gaf me zin om in Anderlecht te blijven'

© Belga
31/08/2018

Adrien Trebel heeft niet gewacht tot het einde van de transferperiode om zijn contract bij Anderlecht te verlengen. "Ik voel me goed hier en de coach gaf me zin om te blijven", vertelde Trebel na afloop van de loting van de Europa League.

Als Trebel zou vertrekken, moest het voor een betere en belangrijkere club zijn. Maar ondanks verschillende voorstellen kwam dé aanbieding er niet en dus zette hij vorige week zijn kribbel onder een nieuwe verbintenis tot 2023.

De motor van het paars-witte middenveld krijgt volop het vertrouwen. "We zijn een nieuwe groep met veel spelers die zin hebben om bij te leren. Daarnaast was het ook belangrijk om hier te blijven vanwege de stabiliteit voor mijn familiale situatie", verklaart Trebel.

Pater familias

De rol van pater familias zint de roodharige spelverdeler wel. "Ik ben nu een beetje de oudste en dat heeft toch veel veranderd. Het is een rol die ik met plezier opneem en ik probeer zo veel mogelijk bij te dragen aan de groep."

"Maar het was ook belangrijk dat ik het vertrouwen voelde van de coach. Ik ben ook jong geweest en ze hebben me toen ook veel raad gegeven. Dat probeer ik nu ook te doen", vertelt Trebel.

Zelf gaat de middenvelder er zichtbaar kalm mee om. "Ik ben vandaag volwassener en neem er meer afstand van. Het was dus een serene mercato voor mij. Als ik echt een financiële keuze had willen maken, had ik naar de golfstaten getrokken. Maar dat was geen optie", benadrukt Trebel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Adrien Trebel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni