Triatlete Michel hard voor zichzelf na teleurstellend WK

© Belga
07/09/2020

Ondanks een mooie vijfde plaats met de Belgian Hammers in de mixed relay op het WK triatlon in Hamburg was de Brusselse Claire Michel niet helemaal tevreden over haar prestaties. "Het gebrek aan houvast was duidelijk voor mij", zei Michel, die op het einde van vorig seizoen een breuk opliep in een knieschijf.

Michel eindigde in de individuele race pas als 33e op tweeënhalve minuut van de winnares. "Mijn individuele race was zaterdag erg matig. Maar we wisten dat veel zaken gezien de pandemie anders zouden zijn", aldus de 31-jarige Michel. "De omstandigheden waren heel bijzonder, met een wereldtitel die wordt toegekend op basis van één race. Maar ik kreeg hier ook de kans een wedstrijd van hoog niveau te lopen, wat dit jaar nog niet gebeurd was."

Ook in de race met de Belgische estafetteploeg stelde Michel zichzelf teleur. "Ik weet dat de individuele weg naar Tokio 2021 nog lang is. Ik verwijt me dat ik in de mixed relay het leiderstrio niet kon volgen na het zwemmen. Het ontbreekt me nog aan automatismen bij de overgangen", aldus de Brusselse, die naar eigen zeggen nog werk heeft om te herstellen van een zware knieblessure. Pas in juni kon ze opnieuw trainen na maandenlange stilstand.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , Claire Michel , WK triatlon , Belgian Hammers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni