Twee supporters van STVV vrijgesproken van bekogelen bus met Union-fans

(archiefbeeld)

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag twee supporters van voetbalclub Sint-Truiden vrijgesproken van het bekogelen van een bus met fans van Union. Het duo stond terecht voor het gooien van stenen naar de bus op 22 april 2017, maar de rechtbank oordeelde dat er twijfel was en dat speelt altijd in het voordeel van beklaagden.

De openbare aanklager had voor de twee twintigers een werkstraf en een jaar stadionverbod gevraagd. Uit camerabeelden bleek dat een groepje STVV-supporters kasseien uit de grond trok en die naar de bus gooide. De bus moest bruusk remmen, nadat twee ruiten gesneuveld waren. Enkele inzittenden liepen lichte letsels op.

De twee jongemannen hadden al een reputatie in het hooliganwereldje. De jongste had in Nederland een stadionverbod van 72 maanden opgelopen. De oudste van de twee heeft nog een stadionverbod lopen. Het was duidelijk dat de stenengooiers supporters van Sint-Truiden waren.

Volgens de rechtbank beantwoorden de twee jongemannen aan het profiel van voetbalhooligan en waren ze te zien op camerabeelden van rond het stadion, maar over hun plichtigheid aan het gooien van stenen bestond geen zekerheid. Een getuige had een verdachte aangeduid, maar die persoon vertoonde geen fysieke gelijkenis met de beklaagden.

De busmaatschappij had een schadevergoeding van 8.643 euro gevraagd, maar dat is gezien de vrijspraak afgewezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?