| Percy Tau knalde z'n eerste van het seizoen beheerst binnen, en lag nadien aan de basis van de strafschop die de 2-0 inleidde.

Union alleen leider na vierde overwinning op rij

Maarten Verdoodt
07/10/2018

Het Dudenpark beleefde een gezapige namiddag tijdens Union - Westerlo. De thuisploeg had het betere van het spel en maakte in de tweede helft het verschil. Pas na 2-0 schrokken de bezoekers wakker, maar dat was rijkelijk te laat. Door deze vierde zege op rij komen de Unionisten alleen aan de leiding. KV Mechelen, Beerschot-Wilrijk en Lommel volgen op één punt.

Alle ogen waren de afgelopen weken gericht op topschutter Youssoufou Niakaté. Tegen Leuven maakte hij nog drie doelpunten. Maar zondag zweeg zijn kanon voor het eerst sinds 31 augustus, toen verloor Union met 1-0 bij Beerschot-Wilrijk.

Laag blok van Westerlo

Westerlo, en coach Bob Peeters, had zijn huiswerk goed gemaakt. Verdedigen was het credo. De defensie van de bezoekers bleef laag staan in blok, de bal was voor Union. Enkel Tau vond geregeld de ruimte in de eerste helft, hij trof de paal na een knappe combinatie met Niakaté. Ook Westerlo had een grote mogelijkheid voor de rust, maar doelman Saussez stond pal. Het was niet veel soeps.

Het Mariënstadion genoot vooral van de herfstzon en ontplofte een eerste keer bij de goal van Tau. Na een balverovering door de Zuid-Afrikaan zelf, een één-twee met weer Niakaté en dan trapte Tau beheerst in de verste hoek binnen.

Niakaté scoort niet

Een kwartier later was het weer Tau die de Westelse verdediging te snel af was. Soumah (ex-speler van het ter ziele gegane White Star Bruxelles) kreeg de bal van Tau tegen de arm in de zestien meter. Selemani zette de strafschop om: 2-0. Union toonde dat ook andere spelers dan Niakaté kunnen scoren, iets wat ze nu ook bij Westerlo weten.

En zo dient zich al snel een nieuwe topwedstrijd aan voor Union, de Brusselaars ontvangen Beerschot-Wilrijk op verkiezingszondag om 14u30.