| Beerschot-Wilrijk ligt door de nederlaag tegen Union uit de strijd om de eerste periodetitel.

Union behoudt uitzicht op periodetitel na winst tegen Beerschot

Felix Goffin, Godfried Roelant
© BRUZZ
31/10/2018

Union had het in de eerste helft knap lastig tegen een goed georganiseerd Beerschot-Wilrijk. Pas in de tweede helft sloeg de motor aan en konden de Unionisten het verschil maken dankzij een strafschop van Faiz Selemani en een binnentikker van uitblinker Percy Tau.

De Unionisten houden hun kansen op een eerste periodetitel gaaf na een 2-0-overwinning tegen Beerschot-Wilrijk. Union-eigenaar Tony Bloom was speciaal naar het Dudenpark afgezakt om zijn ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Dat ging niet van een leien dakje, want na amper vijf minuten ging het licht uit in het Joseph Mariënstadion. De steenrijke Brit kon er om lachen en legde het tafereel vast op zijn smartphone.

Moeilijk wedstrijdbegin

Na de stroompanne zag Bloom hoe Union een moeilijk wedstrijdbegin beleefde. De bezoekers schrokken nog even na een goede kans voor topschutter Niakaté, maar liepen daarna de ruimtes op het middenveld goed dicht. Voor echte grote kansen was het wachten tot halfweg de eerste helft.

Dom trapte op de lat en kort daarna liet Tissoudali de netten trillen op een voorzet van Vancamp (ex-Anderlecht, red.). Maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een vroege voorsprong voor Beerschot na 45 minuten was gerechtvaardigd geweest. Al ontsierden hun supporters wel de wedstrijd met vernederende spreekkoren richting de Union-spelers.

Selemani opent de score...

Coach van Union Luka Elsner zette zijn troepen op scherp tijdens de rust en dat loonde. Zijn spelers kwamen strijdvaardiger uit de kleedkamer, met doelman Saussez als grootste exponent daarvan. Hij lag na 70 minuten aan de basis van de eerste goal met een verre uitgooi richting Niakaté.

Die nam in volle snelheid de bal perfect aan en stuurde meteen Selemani diep. De 24-jarige Comorese Fransman passeerde zijn directe tegenstander Prychynenko, maar die revancheerde zich in de grote rechthoek met een strafschop tot gevolg.

... en uitblinker Tau legt de eindstand vast

De elfmeter werd door Selemani zelf omgezet en dat werkte bevrijdend. De dreiging van Union was vanaf dan onophoudelijk, al was het wachten tot uitblinker Tau drie minuten voor affluiten de 2-0-eindstand vastlegde.

De Zuid-Afrikaan tikte simpel binnen op aangeven van Selemani. Door de overwinning blijft Union in het spoor van KV Mechelen in de strijd om de eerste periodetitel. De kans is groot dat die beslecht wordt op de laatste speeldag wanneer de Unionisten naar Mechelen trekken.

Bekijk hieronder de interviews met speler Percy Tau, sportief directeur Alex Hayes, alsook de persconferentie van trainer Luka Elsner:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Union, Beerschot-Wilrijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni