Union in beroep vrijgesproken van boete voor Bengaals vuur

© Photonews
| Tijdens de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven op 11 januari staken een aantal supporters Bengaals vuur af.

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Union vrijgesproken voor hert gebruik van Bengaals vuur tijdens de thuiswedstrijd tegen OHL op 11 januari. De club ontsnapt zo aan een boete van 2.500 euro.

De feiten deden zich voor op 11 januari in de topper van de 21e speeldag in de Proximus League tussen Union en OHL (2-3). Brusselse supporters maakten in het Joseph Marienstadion gebruik van pyrotechnische materiaal. De vuurpijlen bleven evenwel in de tribunes en belandden niet op het terrein.

In eerste aanleg kreeg Union bij verstek een boete van 2.500 euro. De Brusselaars waren echter niet op de hoogte van die zitting en tekenden beroep aan. Met succes, want de boete ging in rook op.

"Er is geen enkele regel in het bondsreglement die het aansteken van vuurpijlen verbiedt, zolang daarbij niemand in gevaar wordt gebracht of het verloop van de wedstrijd niet beïnvloedt wordt", aldus de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?