Union blijft steken op scoreloos gelijkspel tegen Westerlo

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020

Op speeldag 2 in 1B botste Union op heel stug en fysiek Westerlo. De partij stond bol van de irritante overtredingen, er vielen amper kansen te noteren.

Na een veelbelovende start van het weekend met veel goals in 1B, werd er veel verwacht van de 'topper' in de reeks. Maar Union - Westerlo baarde een muis.

De thuisploeg begon nochtans fel met een goede kans voor François, die speelde op linksachter wegens de schorsing van Hamzaoui. Het schot van François werd in extremis afgeblokt. Tien minuten later kwam Westerlo stevig piepen. Maar Vetokele kon de voorzet van Mabea niet voldoende raken om doelman Moris te kloppen.

Goal afgekeurd

Voor de rust kreeg Vetokele een quasi identieke mogelijkheid, maar opnieuw kon hij niet goed genoeg bij de bal. 0-0 na 45 minuten was logisch. De bezoekers maakten van verdedigen prioriteit nummer één, de Unionisten vonden geen ruimte.

De mannen van Bob Peeters veranderden niet van gameplan na de pauze. Union domineerde, Westerlo bouwde een ondoordringbare muur. Sigurdarsson probeerde het wel, maar zijn poging liep voorlangs.

Ook Nielsen probeerde van op afstand, maar zonder succes. Union bleef beuken. Een goal van de ingevallen Vanzeir werd afgekeurd omdat de bal net voordien over de achterlijn ging.

4 op 6

In het slot kreeg Gandhri van Westerlo nog een tweede geel. Bob Peeters werd woest. Maar de uitsluiting was niet meer dan terecht. Verdedigers Biset en Gandhri hingen een hele wedstrijd aan het shirt van Union-spits Undav.

Enkel Lapoussin kon nog dreigen met een kopballetje, maar meer was er niet te zien. Union begint met 4 op 6 aan het seizoen. Seraing gaat alleen aan de leiding in 1B met 6 op 6.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?