| Alexander Blessin, de coach van Union, woensdagavond tijdens persconferentie naar aanleiding van de Europa League-wedstrijd tegen LASK.

Union-coach Blessin is op zijn hoede: 'Linz is aan goede reeks bezig'

© Belga
26/10/2023

Union Sint-Gillis ontvangt donderdagavond het Oostenrijkse LASK Linz in het Lotto Park in Anderlecht op de derde speeldag van de groepsfase van de Europa League. Na een gelijkspel tegen Toulouse en een nederlaag in en tegen Liverpool gaan de Brusselaars op zoek naar hun eerste zege.

"Elke match in de Europa League is speciaal voor ons, het maakt niet uit welke tegenstander. Voor deze matchen spelen we voetbal. Het wordt belangrijk en lastig, want LASK is aan een goede reeks bezig", vertelde Union-coach Alexander Blessin woensdagavond op de persconferentie.

Elton Kabangu, Matthew Sorinola en Guillaume François maken geen deel uit van de selectie, terwijl Gustaf Nilsson de grote afwezige is door een blessure die hij afgelopen vrijdag opliep tegen Eupen.

Sinds de nederlaag bij Toulouse heeft LASK niet meer verloren. Het liet afgelopen weekend zelfs een overwinning optekenen op het veld van RB Salzburg (0-1).

"We willen op het elan van tegen Salzburg doorgaan. Union beschikt over een kwaliteitsvolle kern, zeker in de offensieve sector. We hebben ons goed voorbereid", aldus LASK-trainer Thomas Sadeger.

LASK is voorlopig nog puntenloos op het Europese toneel. "Als we een prestatie van hoog niveau neerzetten, ben ik ervan overtuigd dat we een goede kans hebben om onze eerste punten te pakken", gaf Sadeger verder nog te kennen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni