Union in de etalage

Godfried Roelant, Maarten Verdoodt
© BRUZZ
19/04/2018
Updated: 19/04/2018 17.48u

Union zou in de belangstelling staan van Tony Bloom, ofwel de eigenaar van het Engelse Brighton & Hove Albion. Voorzitter Baatzsch ontkent dat, maar zegt wel dat investeerders altijd mogen aankloppen. "Als Union in de toekomst wil groeien, dan moet het budget omhoog."

Voetbalclub Union verzekerde zich vorige vrijdag na een bloedstollende wedstrijd tegen Tubeke van het behoud in 1B. Volgens een betrouwbare bron zou voorzitter Jürgen Baatzsch op het feestje achteraf aangekondigd hebben dat er onderhandelingen lopen met Premier League-club Brighton & Hove Albion.

De steenrijke eigenaar Tony Bloom zou zijn oog hebben laten vallen op de Brusselse traditieclub. Bloom vergaarde zijn fortuin als pokerspeler en zou daar nu een deel van in Union willen pompen.

Werkbezoek in Brighton

In een artikel in Het Laatste Nieuws werd de interesse van Bloom vandaag bevestigd. Naar verluidt zouden er ook al een aantal bestuursleden op werkbezoek zijn geweest in Brighton. Dat wordt ook aan onze redactie bevestigd door een hooggeplaatste bron binnen Union. Toch ontkent voorzitter Baatzsch formeel.

Tony Bloom
© RV | Tony Bloom vergaarde een fortuin aan de pokertafel. Met dat geld richtte hij ook een bedrijfje op dat gokkers en gokkantoren van advies voorziet.

“Er verrijst in het Dudenpark binnenkort een nieuw stadion en met 4.000 supporters beschikken we over een mooi potentieel. Dan is het logisch dat er van overal interesse is, ook van mensen binnen de voetballerij in landen als Venezuela, Colombia en Kazachstan. Maar concreet zijn er geen plannen, ook niet met Brighton”, zegt hij aan BRUZZ.

Voorkooprecht afbouwen

Gesprekken met Brighton of niet, de flamboyante Duitser geeft wel toe dat investeerders altijd mogen aankloppen in Sint-Gillis. Dat blijkt ook uit de bestuursvergadering die volgende maandag op het programma staat en waarin zal gestemd worden over een aanpassing van de statuten van de club.

Een inperking van het voorkooprecht bijvoorbeeld moet een investering in Union nog aantrekkelijker maken. Zo zouden enkel grotere aandeelhouders nog geconsulteerd worden, in plaats van eerst een overlegronde te houden met alle coöperanten."

‘Extra middelen geen overbodige luxe’

Baatzsch drukt ons op het hart dat de mogelijke komst van een investeerder niet betekent dat hij zijn portemonnee op de knip zal houden. “Om de licentie voor volgend jaar te verzekeren, heb ik nog recent twee miljoen euro uitgetrokken.”

'Het is zeker niet zo dat ik geen geld meer aan de club wil besteden.'

Jürgen Baatzsch, voorzitter Union

BAATZSCH2 BRUZZ 1520

“Het is dus zeker niet zo dat ik van de club af wil of er geen geld meer wil aan besteden. Maar als Union in de toekomst wil groeien, dan moet het jaarbudget van zo'n 3 miljoen euro omhoog. En dan zijn extra middelen van buitenaf geen overbodige luxe.”

De voorzitter neemt daarbij een voorbeeld aan de concurrentie. “Alle clubs in 1B werken bijna met (buitenlandse) investeerders. Cercle is daar een mooi voorbeeld van. Mede dankzij het geld van AS Monaco hebben zij de promotie naar de hoogste afdeling kunnen afdwingen.”

‘Op zoek naar investeerder met visie’

Toch gaat het voor Baatzsch om meer dan geld alleen. “Er waren in het verleden contacten met een Franse miljardair die actief is binnen de voedingsindustrie, maar hij was louter geïnteresseerd in aandelen.

“Het is de bedoeling dat wanneer er iemand komt, die ook een project voor de club in gedachten heeft. Die is er nu nog niet, maar dat kan natuurlijk snel veranderen.” Bij Brighton & Hove Albion was niemand bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Union, Jürgen Baatzsch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni