Union en Anderlecht helemaal klaar voor de derby: 'Het zal Brussel zijn dat wint'

© RSC Anderlecht

RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise zijn helemaal klaar voor de Brusselse derby, die zondagavond om 18.30 in het Lotto Park in Anderlecht beslecht wordt. Intussen is ook de brede selectie bekend.

"Na 17.612 dagen is Union terug", laat de voetbalploeg weten op Twitter. Het is de eerste match in de hoogste klasse, na een spectaculaire stijging doorheen de lagere klasses in slechts enkele jaren tijd.

Maar ook Anderlecht is er helemaal klaar voor. Na een kwakkelseizoen toch goed te hebben beëindigd, heeft trainer Vincent Kompany vertrouwen en heel veel zin in de eerste match.

Die dan nog tegen stadsgenoot Union gespeeld wordt ook. Een match tussen buren die elkaar redelijk graag zien, zo blijkt. "Re-bienvenue, les voisins. On a failli attendre (sic). Maar we zijn blij om jullie terug te zien. Eindelijk weer een derby op het hoogste niveau. ça sera BX qui gagne", post Anderlecht op Twitter.

Selectie

De brede selectie voor Union: Pirard, Herbots, Morris, Nieuwkoop, Bager, Sorinola, Burges, François, Van der Heyden, Kandouss, Nielsen, Lazare, Paolucci, Teuma, Lynen, Marcq, Undav, Vanzeir, Avenatti en Lapoussin.

Bij Anderlecht kan de trainer vanavond kiezen uit: Van Crombrugge, Verbruggen, Coosemans, Hoedt, Kana, Murillo, Sardella, Harwood-Bellis, Delcroix, Olsson, Cullen, Ashimeru, Verschaeren, Gómez, Ait El Hadj, Refaelov, Arstad, Raman, Amuzu, Bundu en Kiese Thelin.

Sfeer- en matchverslagen vanaf 18 uur op BRUZZ.be.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?