Karel Geraerts, hoofdtrainer van voetbalclub Union Saint-Gilloise

| Karel Geraerts, hoofdtrainer van voetbalclub Union Saint-Gilloise.

Union en Antwerp openen hun Champions' play-offs

© Belga
03/05/2023

Met Union tegen Antwerp staat woensdagavond om 20u30 de tweede wedstrijd van de eerste speeldag in de Champions' play-offs van de Jupiler Pro League op het programma in het Joseph Marienstadion. De Brusselaars willen winnen om gelijke tred te houden met leider KRC Genk, The Great Old zit na zijn triomf van afgelopen zondag in de Beker van België op een roze wolk maar zal de knop moeten omdraaien.

Genk en Club Brugge openden zondag al de Champions' play-offs. De Limburgers drukten met een 3-1 thuiszege alle hoop bij blauw-zwart in - voor zover die er nog zou geweest zijn - om als absolute outsider titelambities te koesteren. De ploeg van Wouter Vrancken gaat in de stand aan de leiding met 41 punten, voor Union (38), Antwerp (36) en Club (30). Zowel RUSG als RAFC hebben er dus alle baat bij om in het Dudenpark de drie punten op zak te steken, anders sluipt Genk toch al wat weg richting de titel.

Antwerp loopt in ieder geval over van vertrouwen. Het stamnummer 1 versloeg zondagnamiddag in een zonovergoten Koning Boudewijnstadion KV Mechelen in de bekerfinale met 2-0 - een overwinning die met de nodige festiviteiten gevierd werd. Een voetbalcliché wil dat zo'n overwinning in twee richtingen kan werken, maar het lijkt erop dat de troepen van Mark van Bommel meteen de focus verlegden richting de strijd om de titel, allicht een nog groter doel dit seizoen.

Het team van Karel Geraerts ging vorige jaargang als leider de Champions' play-offs in maar verspeelde de titel aan Club Brugge. Nu zijn het de Brusselaars die kunnen jagen op Genk en dat zien Geraerts en co. wel zitten. Genk en Union sloten de reguliere competitie op gelijke hoogte af (in punten en gewonnen matchen), maar Racing eindigde als eerste dankzij een beter doelsaldo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni