| Joseph Marienstadion

Union-fans dringen aan op deal om nieuw stadion te vinden: 'Willen Vorst niet verlaten'

RV
© BRUZZ
31/10/2022

Union-fans hebben een verklaring uitgestuurd waarin ze duidelijk maken dat ze wel bereid zijn het Joseph Marienstadion te verlaten, maar van grondgebied veranderen, is voor de supporters uitgesloten.

Het dossier van het nieuwe stadion lijkt momenteel in een impasse te zitten. Er is nog geen akkoord gevonden tussen de club, het Brussels Gewest en de gemeente Vorst voor de bouw van het stadion op de Bempt-site, vlakbij de Ring en Audi Vorst. Daardoor heeft het supporterscollectief van de Union Saint-Gilloise via een persbericht zijn bezorgdheid geuit. "We begrijpen het vitale belang van dit project voor onze club. Het idee om het Marienstadion te verlaten voor een nieuw onderkomen is een offer dat ons veel geld zal kosten, maar we zijn bereid het te steunen. Zolang we ons grondgebied niet moeten verlaten.

En hun grondgebied is de gemeente Vorst. Het Marienstadion en de Bempt-site liggen allebei in Vorst. "Al meer dan een eeuw is de gemeente Vorst de thuisbasis van onze 'kleuren'. En niet alleen bij het Dudenpark. Al voor de Tweede Wereldoorlog trainden de jongerenploegen in de Zijdeweverijstraat, op enkele honderden meters van de Bempt-site.”

De supporters van geel-blauw roepen de verschillende partijen dan ook op om tot een akkoord te komen. " Wij nodigen de gemeenteraadsleden, de gemeente Vorst, het Brussels Gewest en de directie van Union uit om een akkoord te vinden dat het voortbestaan van het stamnummer 10 en zijn toekomst in de Pro League kan garanderen.”

Om de druk op te voeren, zullen de fans van USG deze zondag om 13 uur verzamelen op het Sint-Denijsplein in Vorst, voor de wedstrijd tegen Westerlo om 16 uur. "Een vriendelijke bijeenkomst om onze gehechtheid aan ons grondgebied te tonen," zeggen ze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni