Union gaat in beroep tegen schorsing voor Teuma

© Laurent Lefebvre

Union Sint-Gillis zal beroep aantekenen tegen de drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 1.250 euro boete die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan middenvelder Teddy Teuma. Dat bevestigde de Brusselse 1B-club woensdag.

Teuma moest voor de Geschillencommissie verschijnen wegens een zware tackle op Westerlo-spits Kurt Abrahams in het slot van de thuismatch tegen de Kemphanen (0-2). De Franse middenvelder van Union kreeg er weliswaar een gele kaart voor, maar door de unanieme tussenkomst van de Reviewcommissie kreeg de fase een disciplinair staartje.

Volgens de Reviewcommissie en het Bondsparket maakte Teuma een opzettelijke fout met gestrekt been, die streng bestraft moest worden. Union-bestuurder Jean-Marie Philips vond niet dat er aan het eerste oordeel van ref Dierick getwijfeld moest worden. "Hij stond goed gepositioneerd", klonk het dinsdag voor de Geschillencommissie.

Nog nooit rode kaart

Teuma wilde zijn tegenstrever niet kwetsen, maar de bal spelen, aldus Philips. Union wees ook op het blanco strafregister van de Franse middenvelder, die nog nooit een rode kaart pakte in zijn profcarrière. Toch werd Teuma voor drie speeldagen geschorst, waarvan één met uitstel en twee effectief. De Fransman moet ook een boete van 1.250 euro betalen.

Union tekent echter beroep aan tegen het vonnis, waardoor de zaak vrijdag opnieuw voorkomt. Ditmaal spreekt de Geschillencommissie Hoger Beroep zich in laatste aanleg uit over de strafmaat.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?