Union gaat strijdend ten onder tegen Club Brugge

© Union Saint-Gilloise
| Faïz Selemani in duel met Brandon Mechele.

Union Saint-Gilloise heeft maandagavond zijn derde nederlaag geleden in de voorbereiding. In Knokke verloor l'USG na een verdienstelijke partij met 3-2 tegen topploeg Club Brugge, de vicekampioen van België. Nieuwe coach Thomas Christiansen liet voor het eerst in zijn kaarten kijken.

Na winst tegen de Israëlische landskampioen Maccabi Tel Aviv (2-0) en een gelijkspel tegen de Duitse tweedeklasser Osnabrück (2-2) wachtte Union drie weken voor de start van de competitie een eerste echte test. Kersvers trainer Christiansen startte dan ook met wat wellicht zijn typeploeg wordt.

Niakaté kan het nog

De onvervangbare Percy Tau keert wellicht niet terug naar Union, maar met de jonge Amerikaan Isaiah Young beschikken de Brusselaars opnieuw over een kwieke winger. Op het middenveld kreeg ook nieuwkomer Casper Nielsen een basisplek.

Union ging in de oefenpot aan de kust voortvarend van start, maar Niakaté en Vega vergaten te scoren. Even later kwam l'USG toch op voorsprong. Niakaté strafte een gigantische defensieve blunder van Club genadeloos af. Met een lobje toonde de Fransman nog steeds over zijn torinstinct te beschikken.

Het tegendoelpunt schudde de vicekampioen wakker en nog voor de pauze legden de Bruggerlingen drie treffers in het mandje. Twee keer werd Union doodsimpel gepakt op een corner, tegen het zondagsschot van Amrabat viel niets te beginnen voor doelman Kristiansen.

Veelbelovend van Young

In de tweede helft leidde Brugs balverlies opnieuw een doelpunt van de Unionisten in, al had nieuwkomer Young wel nog veel werk. De Amerikaan zocht de combinatie, kneep naar binnen, kapte zijn opponent uit en schoof de 3-2 'Percyaans' binnen. Verder kwam l'USG niet meer.

Komende zaterdag oefent Union opnieuw tegen een eersteklasser, want dan komt Waasland-Beveren op bezoek. Het wordt ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in het vernieuwde Dudenpark. Begin augustus staat de eerste competitiewedstrijd tegen Roeselare op het programma.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?