Union geraakt niet verder dan gelijkspel tegen Lokeren

YH
© BRUZZ
15/12/2019
Updated: 15/12/2019 20.01u

Union Saint-Gilloise heeft zondagnamiddag de punten gedeeld met rode lantaarn Lokeren. Het werd 1-1 in het Joseph Mariënstadion. Een doelpunt in de tweede helft zorgde ervoor dat de bezoekers met een punt op zak terug naar het Waasland konden keren.

Diaby de reus

Het was wachten tot de twintigste minuut vooraleer Union voor een benoemenswaardige kans zorgde. Centrale verdediger Ismael Kandouss kwam bij een afvallende bal voor zijn mannetje te staan en verraste vriend en vijand met een pegel die via de buitenkant van de kruising het doelhout deed trillen. Een drietal minuten later kopt Abdoulaye Diaby, ook centrale verdediger, een half metertje over het doel van Saussez. Die laatste moest zich overigens een eerste keer reppen wanneer Anel Hajric voor doel kwam te staan. De Lokeren-spits besloot recht in de handen van Saussez. De doelman bewees zijn waarde een tweede keer toen de meterslange Diaby het opnieuw met het hoofd probeerde op stilstaande fase.

Omdat Sigurd Haugen na veertig minuten voetballen amper drie balcontacten op zijn conto had, besloot coach Kristiansen dat het welletjes geweest was. Haugens vervanger Roman Ferber toonde meteen met zijn eerste balcontact meteen het gelijk van zijn trainer. Zijn poging werd met enige moeite door Davino Verhulst uit doel gehouden.

Reactie Kevin Kis na het 1-1 gelijkspel tegen Lokeren.

Mathias de verlosser

Waar Union aan het begin van de eerste helft nog terughoudend speelde tegen rode lantaarn Lokeren, begon de thuisploeg vlak voor de pauze steeds meer druk te zetten. Union kon met een goed gevoel de kleedkamer ingaan dankzij het kopbaldoelpunt van Fixelles in de blessuretijd. Het is al de vierde van het seizoen voor de Brusselaar, die voor heel even de rol van verlosser op zich nam.

Mathias Fixelles na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Lokeren.

Tabekou ontwaakt

Hoewel de infiltraties van Lokeren in de zestienmeter van de thuisploeg op één hand te tellen vielen, kon Union in de tweede helft toch wat extra ademruimte gebruiken. Dat had ook Serge Tabekou begrepen. De flankspeler probeerde het een eerste keer met een actie vanop links. Een verschalkte doelman Verhulst zag hoe Diaby - de rots in de branding bij Lokeren – de bal nog van de lijn wist te halen. Toen Tabekou het dan maar eens vanop rechts probeerde ging zijn poging richting zijnet. En ook de derde keer bleek niet de goeie keer. Het waren de ervaren Davino Verhulst en zijn vuisten die de volley van Tabekou uit doel hielden.

Het Dudenpark werd even stil toen Diaby in de 73e minuut met zijn tweede kopbalpoging wel de netten deed trillen. Op een kwartiertje van het einde was Union opnieuw bij af. Met Abdelrafik Gerard en Isiah Young stuurde Kristiansen twee technisch verfijnde voetballers het veld op. Dat vertaalde zich nog in enkele infiltraties, maar die brachten geen zoden meer aan de dijk.

Ik heb ziel en zaligheid over om deze club te redden. Dat kan niet met enkel lief en zacht gedrag.

Lokeren-trainer Stijn Vreven na zijn gele kaart voor tijdswinst

Vreven kop van jut

Lokeren moest het in de laatste vijf minuten met een man minder stellen nadat Beridze voor een stevige aanval op Vega een tweede gele kaart onder zijn neus geschoven kreeg. Het regende overigens gele kaarten naar het einde van de wedstrijd toe. Ook Lokeren coach Stijn Vreven kreeg geel toen hij met de bal in de hand het spel probeerde te vertragen. Dat resulteerde in een opstootje waarbij niet minder dan elf Unionisten verhaal kwamen halen bij de oefenmeester.

We verdienden de winst niet. In de eerste helft stond er geen ploeg op het veld, in de tweede helft wel. Maar om een wedstrijd te winnen heb je aan 45 minuten goed voetbal niet genoeg.

Coach Thomas Kristiansen na afloop van het gelijkspel tegen Lokeren.

In de stand blijft Union op de vierde plek staan. Met een puntje op zak komen de Brusselaars op gelijke hoogte met Westerlo te staan.