Uitgekookt Union gaat drie punten halen in Westerlo

© RUSG
| Teddy Teuma tijdens de wedstrijd tussen Westerlo en Union.

Union Saint-Gilloise knoopt opnieuw aan met de overwinning in de competitie. De Brusselaars trokken met een tactisch meesterplan naar Westerlo en speelden dat perfect uit. Uitblinker Serge Tabekou zette l'USG met zijn twee doelpunten op weg naar een 0-3 overwinning.

Vier dagen geleden speelden Union en Westerlo nog tegen elkaar in het Dudenpark. De Brusselaars schreven daar na een nagelbijter een extra hoofdstuk aan hun bekeravonturen. Maar de competitie heeft voorrang in het Dudenpark, dat bleek ook uit de opstelling in het Westelse Kuipje.

Van de elf die Westerlo woensdag klopten, bleven enkel Kis, Hamzoaui en Lorbek staan. Die laatste werd in extremis voor de leeuwen gegooid, om de blessure van Mehlem op te vangen. Fixelles moest als spelverdeler opdraven om de geschorste Nielsen te vervangen, Hamzaoui schoof door naar de linkerflank.

De opstelling van Union in het Kuipje.

En of dat experiment aansloeg. Na een snuffelronde van zo'n tien minuten klom l'USG op voorsprong. Uit de kluts kreeg Fixelles plots veel ruimte voor het schot. De Brusselaar koos niet voor een vlam, maar lepelde de bal vanop twintig meter heerlijk over de goalie en in het hoekje: 0-1 na elf minuten. Fixelles deed topschutter Nielsen bijna helemaal vergeten.

Het openingsdoelpunt gaf Union vleugels. Tabekou mocht zijn rechterflank afdraven en dribbelde het leer bijna binnen. Vanuit scherpe hoek besloot de pijlsnelle aanvaller op doelman Van Langendonck. De hoekschop die daarop volgde, leverde ei zo na de 0-2 op. De geplaatste nekslag van Tabekou miste kracht, in de rebound tikte Kandouss naast.

Westelse druk

De partij ging lekker op en neer. Westerlo vond halverwege de eerste helft voor het eerst een gaatje in de Brusselse egelstelling. De knap uitgesponnen aanval belandde bij Vetokele, maar door het goede stoorwerk van Vega kon de Westelse spits niet binnen het kader afdrukken. Niet veel later hield Saussez opnieuw opgelucht adem, wanneer een pegel van Brüls naast zoefde.

Westerlo ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er op de counter veel ruimte lag voor Union. Dat is vooral koren op de molen van Tabekou. Met zijn zevenmijlslaarzen bereikte de winger de achterlijn om vervolgens af te leggen voor Haugen. De Scandinavische spits raakte er met zijn tenen bij, maar kon geen richting geven. Het leer scheerde de paal.

Het slotakkoord van de eerste 45 minuten was voor Abrahams. Die baande zich een weg door de Union-defensie en schoot vervolgens roekeloos over de kooi van Suassez.

20191208_FIXELLES_UNION_SAINT_GILLOISE
© USG
| Fixelles opende de score voor Union.

Ook na de pauze kroop Union achteruit om de krappe voorsprong te verdedigen. Voorbij het uur kreeg l'USG twee stevige waarschuwingen. Na een flukse aanval kwam Petrov in doelpuntrijke positie, maar de spits van Westerlo gleed vlak voor zijn schot onderuit. Meteen daarop kopte de vrijstaande Koné onbegrijpelijk naast.

Tabekou in z'n sas

Coach Cristiansen rekende op een snelle uitbraak om de drie punten helemaal veilig te stellen. Dat is een goed plan als je Tabekou in de rangen hebt. Met een gelukje verdubbelde de aalvlugge winger de voorsprong met nog twintig minuten op de klok. Via een Westels been belandde een wanhoopspoging van Kis bij Tabekou. Ondanks appel voor hands, mocht hij van Langendonck van dichtbij verschalken: 0-2.

Vijf minuten later spurtte Tabekou de ruimte in om vervolgens de grabbelende Van Langendonck te omspelen en de 0-3 simpel binnen te duwen. De winger speelde op de counter zijn favoriete spel en enkel een goede Van Langendonck kon Tabekou van zijn allereerste hattrick houden.

Union springt in de tweede periode met zeven punten naar de tweede plaats, naast Roeselare en Lommel en achter Beerschot (8 ptn). Komend weekend wacht een thuismatch tegen het zwalpende Lokeren. Hopelijk mét Vega, want de vleugelverdediger moest wel nog geblesseerd naar de kant met wat alle schijn van een buikspierblessure had.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?