Union gooit promotie overboord in de Kempen

© Union via Twitter

Drie dagen voor de terugwedstrijd in de halve finale van de beker verloor Union met 2-0 bij Westerlo. De kansen op promotie naar 1A zijn nu zo goed als zeker onbestaande.

Union begon met Percy Tau en Faïz Selemani op de bank. Bij winst deden de Unionisten sowieso een goede zaak, want later op de avond speelt Beerschot Wilrijk nog de topper tegen co-leider Mechelen.

Na tien minuten en balverlies van Teuma kreeg Westerlo de eerste kans. Doelman Saussez, in de beker nog geblesseerd aan de kant, lag goed in de weg op de inzet van Naessens.

Heerlijke knal Gboho

Niakaté ontbond dan een eerste en quasi enige keer zijn duivels. Een lange rush strandde in de Westelse zestien. De thuisploeg was het meest dreigend en kwam verdiend op voorsprong. Een zuivere trap van Gboho verdween heerlijk in de kruising. Union reageerde meteen via Kis. De linksachter knalde vanop vrije trap hard tegen de lat.

Ferber plukte dan een lange bal uit de lucht, kapte een verdediger uit en besloot op doelman Van Langendonck. De spits miste dan nog een kopkans en een afstandsschot van Fixelles viel bijna in doel. Toch bleef het na 45 minuten bij 1-0.

In de tweede helft mocht Percy Tau wel opdraven, de Zuid-Afrikaan verving Tabekou en lag meteen aan de basis van de eerste grote Union-kans die door Fixelles op de doelman getapt werd.

Flinke dosis pech

De Unionisten wilden de de tweede periode in 1B nog niet opgeven en grepen de Kemphanen naar de keel. Toch moest Saussez Union met een dubbele save in de match houden. Trainer Elsner wilde nu vol voor de zege gaan en hij bracht ook nog Selemani in de ploeg.

Maar het was Westerlo dat uit het niets een tweede goal maakte. Een te korte terugspeelbal van Peyre bracht Saussez in de problemen, Westerlo-speler Abrahams profiteerde en legde de bal in doel.

Nog kansen genoeg nadien voor Union, maar de Brusselaars kenden een flinke dosis pech. Hopelijk voor de Unionisten is die dosis helemaal opgebruikt tegen dinsdag wanneer KV Mechelen naar het Dudenpark komt voor de terugwedstrijd in de beker.

Ondertussen blijft Union op zes punten hangen van leiders Mechelen en Beerschot Wilrijk in de tweede periode van 1B en ziet het Tubeke zelfs over zichzelf naar plaats drie springen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?