Ludieke actie Union-fans: 'Geld inzamelen om wedstrijd te kopen'

© Ivan Put
| Fans van Union juichen in het Dudenpark.

De fans van Union Saint-Gilloise lanceren een crowdfunding die er geen is. Ze willen zo op hun manier aanklagen dat ze tegen KV Mechelen een aantal keer benadeeld zijn door de scheidsrechter. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld bieden op een etentje met Jean Van Roy (Union-fan en bedrijfsleider van brouwerij Cantillon). "Als dit het moderne voetbal is, laten we dan ook modern zijn", klinkt het.

Union voelt zich benadeeld na vier matchen (drie in de competitie en eentje in de beker) te hebben gespeeld tegen KV Mechelen. In de laatste wedstrijd in het Dudenpark werden enkele betwistbare fases in het voordeel van de Mechelaars gefloten door de scheidsrechter.

En twee dagen geleden was er dan de wedstrijd in de halve finale van de beker. Toen keurde de scheidsrechter twee goals van Union af na heel twijfelachtig buitenspel.

Via deze website kan je bieden op het project 'Union fait la Croky Cup', waarin de fans van Union amusante acties veilen om aan 100.000 euro te geraken. Dat bedrag willen ze dan aan de scheidsrechter schenken om in het voordeel van de Unionisten te fluiten. Het idee is uiteraard voor de 'zwanze': "Wij blijven gewoon achter onze ploeg staan, want: c'est l'Union qui sourit!"

Zaterdag speelt Union in de competitie op het veld van Westerlo, en dinsdag is er dan de terugwedstrijd in de beker tegen KV Mechelen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?